“Darum reiche mir nun, bis oben an von des Rheines

Warmen Bergen mit Wein reiche den Becher gefüllt!

Daß ich den Göttern zuerst und Angedenken der Helden

Trinke, der Schiffer, und dann eures, ihr Trautesten!”

“Der Wanderer” Johann Hölderlin

“Отже, дай мені зараз, о Рейне,

З теплих гір твоїх, повний келих вина!

Щоби я за Богів та Героїв випив спочатку,

І потім Кохані, за Вас!”

“Мандрівник” Йоганн Гельдерлін

Фото: “Українська мить”

Ми працюємо заради них

Фото Innovation District IT Park via itpark.eu

Innovation District IT Park - найбільший технопарк в Україні

Андрій Бакота June 29, 2018

Львівська IT спільнота однією з перших в Україні перейшла від споживання інфраструктури міста до створення власної. На підтвердження цього, 30 червня у місті відбудеться офіційне закладення каменю та старт будівництва наймасштабнішого проекту Innovation District ІТ Park, який вирішуватиме актуальні проблеми українського IT-сектору.

Раніше AIN.ua писало, що Львів може стати одним з найбільших IT-хабів Східної Європи.

Інноваційний район IT Park - найбільший інфраструктурний проект львівської ІТ-індустрії. Незабаром він зможе забезпечити офісними приміщеннями майже 30 ІТ-компаній з, приблизно, 10 000 працівниками, та понад 4 000 працівників суміжних галузей.

ІТ-парк - 10 га інноваційної інфраструктури: офісні будівлі, кампуси та лабораторії, дитячі садки, торгові центри та всі інші можливості для ІТ-фахівців.

Цей проект став можливим завдяки активним людям, об'єднаним для розвитку ІТ-індустрії. Творцями проекту є синергія Львівського ІТ-кластера спільно з N-iX, SoftServe, Global Logic та ТОВ "Developer Galereja Centre". Розвиток інфраструктури - це один із ключових факторів розвитку ІТ, оскільки він підвищує загальні умови життя у Львові та залучає фахівців до роботи в місті. Ось чому інфраструктура є одним із пріоритетів Львівського ІТ-кластера.

Інноваційний ІТ-парк буде створено з урахуванням не тільки потреб спеціаліста з інформаційних технологій, а й потреб навколишніх районів.

Згідно з дослідженням, проведеним консалтинговим агентством DTZ у 35 ІТ-компаніях, 91% керівників підприємств відчувають потребу в розширенні офісу та готові переїхати до офісів класу А з кращими умовами роботи та доступом до різноманітних об'єктів.

Інноваційний комплекс IT Park складатиметься з 6 офісних будівель класу А, загальною площею 164 000 м2, трьох бізнес-центрів, матиме власний готель на 150-200 номерів, та мультифункціональну зону, яку буде відведено для дозвілля та соціальних потреб. У цій зоні розташуються торгівельний та спортивний центри, фуд-корт, конференц-зали, а також освітній кампус, який стане однією з важливих складових комплексу.

Ідея освітнього кампусу полягає в тому, щоб створити атмосферу повного занурення в IT-індустрію, яка сприятиме навчанню та реалізації інноваційних проектів. На 4 000 м2 розмістяться сучасні лабораторії, вільний доступ до яких отримають науковці та студенти з різних навчальних закладів міста.

IT Park в цифрах:
  • 95000 м.кв. офісних приміщень
  • 1 кампус університету та фітнес-центр
  • 5700 м.кв. готельного комплексу
  • 2000 м.кв. дитячого садку
  • 12896 м.кв. рітейлу та сервісної зони
  • 3167 паркомісць
Проблеми, які IT Парк вирішує:
  • відсутність місць для паркування
  • відсутність ліфтів в будинках
  • відсутність потенціалу для розширення в приміщеннях
  • застарілий зовнішній вигляд, що вимагає капітальних витрат на виконання робіт
  • проблеми з опаленням, вентиляцією та кондиціонуванням
  • несприятливе оточення
  • неефективне розташування офісу та відсутність гнучкості простору


Довідник