“Darum reiche mir nun, bis oben an von des Rheines

Warmen Bergen mit Wein reiche den Becher gefüllt!

Daß ich den Göttern zuerst und Angedenken der Helden

Trinke, der Schiffer, und dann eures, ihr Trautesten!”

“Der Wanderer” Johann Hölderlin

“Отже, дай мені зараз, о Рейне,

З теплих гір твоїх, повний келих вина!

Щоби я за Богів та Героїв випив спочатку,

І потім Кохані, за Вас!”

“Мандрівник” Йоганн Гельдерлін

Фото: “Українська мить”

Ми працюємо заради них

Фото: "uamoment.com"

На Волині іноземні волонтери облагороджують музей сільської архітектури

24 канал Aug. 3, 2018

На Волині іноземні волонтери облагороджують музей сільської архітектури. Уся молодь – учасники міжнародного волонтерського табору. В селі Рокині вони будуть два тижні. Там вони окультурюють територію й хати, беруть учать у майстер-класах та екскурсіях. А ще ознайомлюються з культурою і побутом Волині.

Антуан Сюґіта в Україні вперше, втім багато чув про нашу країну від українських студентів у себе на Батьківщині в Франції. Приїхав сюди, аби більше дізнатися про наші звичаї і чимось допомогти. Зараз він цементує опори брам.

Давид прилетів аж із Мексики. Наводить лад на території музею. Волонтерська місія у музеї просто неба працює вже другий рік поспіль. Інвесторів музей не має, тому підмозі благодійників тут завжди раді.

Музей не фінансується, а лише дотується обласною радою на 1/3 наших потреб. Нашими силами ми не зможемо впоратися, – зазначив директор музею-скансену Козацький зимівник в селі Рокині Олександр Середюк.

На вулиці починає дощити і молодь ховається в старій українській хаті, якій уже 116 років. Волонтери пробують білити стіни, в згодом вчаться ліпити вареники.

Волонтерський табір працюватиме ще тиждень. Учасників чекає не лише робота, але й безліч майстер-класів і фестиваль "Бандерштадт", який сьогодні розпочинається поблизу Луцька.


Довідник