“Darum reiche mir nun, bis oben an von des Rheines

Warmen Bergen mit Wein reiche den Becher gefüllt!

Daß ich den Göttern zuerst und Angedenken der Helden

Trinke, der Schiffer, und dann eures, ihr Trautesten!”

“Der Wanderer” Johann Hölderlin

“Отже, дай мені зараз, о Рейне,

З теплих гір твоїх, повний келих вина!

Щоби я за Богів та Героїв випив спочатку,

І потім Кохані, за Вас!”

“Мандрівник” Йоганн Гельдерлін

Фото: “Українська мить”

Ми працюємо заради них

Фото: "123RF"

Як дізнатися, чи ваша SEO фірма допомагає або завдає вам шкоди

Нейл Патель Jan. 21, 2018

Розглянемо це попередження. Ваша SEO компанія, може вам зашкодити.

Я знаю багато малих підприємств, які поставились з довірою до агенції SEO, проте їх сайти були знищені за допомогою технологій "чорного капелюха" - пише Нейл Патель. Я бачив онлайн-стартапи, які витрачають тисячі доларів, намагаючись "злетіти в рейтингу", а потім зрозуміти, що вони були обмануті. Я не хочу, щоб це сталося з вами. Я не хочу, щоб ви витрачали свої гроші або руйнували ваш сайт. Я написав цю статтю, щоб ви могли з'ясувати, чи працює ваша агенція SEO чи ні.

Я зорганізував цю статтю в три частини. По-перше, я поясню, як дізнатись, чи SEO компанія шкодить вам. По-друге, я поясню, як дізнатись, чи вона дійсно допомагає вам. Нарешті, я поясню кілька речей, які допоможуть вам ефективно працювати з агентством SEO.

Ваше агентство SEO шкодить вам: ознаки, що вони роблять щось неправильно

Отже, ви наймаєте агенцію SEO. Тепер що? Чи довіряти їй у всьому, що SEO робить, очікуючи, що ваші рейтинги зростатимуть, коли вони працюють над магією SEO?

Ні.

Навпаки, ви повинні точно дізнатись, що вони планують робити, особливо протягом перших кількох місяців контракту. Чим раніше ви зможете дізнатись, що вони роблять, тим більше шансів визначити, чи вони допомагають, чи завдають шкоди вашому сайту.

Ось попереджувальні знаки того, що ваше агентство SEO може стати проблемою.

1. Їм нічого показати.

Ваше агентство SEO повинно мати щось, щоб показати вам. Я не говорю про результати або підвищення рейтингу. Замість цього агентство має бути в змозі показати вам фактичні практики SEO, які вони виконують.

Два, три або навіть чотири місяці контракту може бути занадто рано для значних результатів пошуку в SEO, тому не хвилюйтесь, якщо ви не бачите високих результатів, на які ви сподівалися. Проте, ваша агенція SEO повинна робити щось із грошима, які ви їм даєте. Ви маєте право вимагати результатів.

Ось деякі з речей, які SEO агентство може забезпечити в перші кілька тижнів або місяців контракту:

  • SEO-аудит вашого сайту
  • Аналіз профілю посилання вашого сайту
  • Оптимізований вміст на вашому сайті
  • Статті з посиланнями на ваш сайт, які були або були опубліковані на інших сайтах

Це просто вибірка. Як би там не було, ви повинні переконатися, що вони насправді щось роблять і мають докази цього.

2. Вони нічого не запитують у вас.

SEO агентство, що робить хороші речі, потребує вашої допомоги. Ви власник сайту, тому вони можуть попросити вас про таке:

  • Редагування або доступ адміністратора до вашої CMS
  • Перегляд або доступ адміністратора до Google Analytics
  • Доступ до інструментів Google Webmaster
  • Доступ до акунтів соціальних мереж
  • Список цільових ключових слів
  • Попередні аудити / покарання / робота

Якщо вони не запитують нічого, це може бути те, що вони просто додають посилань на ваш сайт зі своєї просторої мережі спам-сайтів. Вони не потребують доступу, і є шанс, що вони виконують потенційно шкідливі дії.

3. У них немає пропозицій щодо вдосконалень.

Якщо агенція SEO не спілкується з вами або не каже вам, щоби ви зробили певні речі, це ознака того, що вони пов'язані з чим-небудь підозрілим, або взагалі нічого не робить.

Необґрунтовані оптимізатори пошукових систем часто просто розміщують купу зворотних зв'язків на ваш сайт. Вони сподіваються, що їхні невеликі зусилля дадуть високі результати. Вони не зацікавлені у взаємодії з вами, їх клієнтом. Замість цього, вони просто хочуть дати вам щось, щоби змусить вас думати, що ви отримуєте вигоду.

Найкращі SEO компанії розглядають свої відносини з вами як партнерство. Щоб ви мали успіх, вам доведеться працювати з ними. Це означає, що вони завжди даватимуть рекомендації. Я розповім вам, які рекомендації далі в цій статті.

4. Вони не можуть поділитися своїми методами.

Якщо вам цікаво, що робить ваш SEO, ви обов'язково повинні запитати їх про це.

"Отже, що це саме ви, хлопці, робите?"

Будь-яка з цих відповідей є яскравими сигналами шахрайства:

  • "Як SEO-фірма, наші зусилля від вашого імені повинні залишатися конфіденційними".
  • "Через характер галузі ми не маємо права розкривати наші практики".
  • "Ну, ми робимо цілий ряд речей, але це передбачає, в основному, оптимізацію вашого сайту для пошукових систем".
  • "О, тонни речей. Це займе багато часу у мене, щоби пояснити ".
  • "Я точно не впевнений, але я розповім вам пізніше".

Якщо ви отримаєте подібну відповідь, рекомендую тікати із цього агентства так швидко, як зможете. Справжня SEO включає в себе методи "білого капелюха", які приймаються як законні і підтверджені для отримання результатів. Якщо ваша агенція робить ці речі, вони повинні вміти їх пояснювати. Якщо вони не можуть, ви вклали кошти в аферистів. Відмовтесь від них.

5. Ви отримуєте ручне покарання.

Ручне покарання - це одне з найгірших речей, які можуть статися на вашому сайті.

Якщо ви отримаєте повідомлення GWT або повідомлення електронної пошти, ви отримаєте ручне покарання.

Якщо ви отримали штраф вручну через 1-2 місяці після початку роботи з агентством SEO, ви маєте право бути підозрілим.

Очевидно, ви не хочете відразу ж від них відмовитись. Просто тому, що ви отримали ручне покарання, не означає, що це їх вина. Але таке може бути. Потрібно уважно поміркувати і закрити питання, щоб точно дізнатись, чому ваш сайт був покараний і що з цим робити.

6. Ваші рейтинги падають.

Рейтинги падають з різних причин. Я рекомендую стежити за вашими рейтингами (але не нав'язливо). Якщо ви помітили, що ваші рейтинги неухильно знижуються, то ваш SEO може виконувати дії, які призводять до алгоритмічного покарання вашого сайту.

Ви повинні з'ясувати, що робить агентство. Якщо це звучить, виглядає, або пахне підозрілим, змусьте їх зупинитись.

7. Ваш трафік падає.

Несподіване падіння трафіку, як і втрата рейтингу, може бути ознакою алгоритмічного покарання. Це погано.

Це може або не може бути виною вашого SEO. Якщо ви чуєте обережну відповідь - будьте підозрілим, і починайте задавати питання.

По-перше, дізнайтеся, чи є якісь зміни в алгоритмі, які могли б співпасти з скороченням трафіку. По-друге, точно визначте, які зміни були внесені на ваш сайт у дні та тижні, які призвели до зниження. Нарешті, ви отримаєте точне уявлення про те, які дії з вашим сайтом було зроблено вашим агентством SEO.

8. Ви починаєте використовувати неправильні ключові слова.

Ви вже повинні знати, свої цільові ключові слова. Крім того, ви повинні мати ідею, засновану на Google Analytics, про те, як ваші довгі пошукові ключові слова ведуть трафік та / або рейтинг. Для того, щоб визначити аналітику, перейдіть до розділу Придбання → Ключові слова → Органічні.

Якщо ваші органічні ключові слова значно змінюються, будьте обережні. Якщо ви починаєте отримувати трафік з неправильних ключових слів, це відбувається з причини. Або якщо ви зупиняєтеся за рейтингом для ключових слів із високим рейтингом, це також проблематично.

Ваша мета у збільшенні трафіку - виробляти цільовий трафік. Якщо, з якоїсь причини, трафік надходить з довільних або підозрілих запитів, це може означати невибіркову і необережну роботу SEO.

9. Ви бачите ріст підозрілих посилань на ваш сайт.

Один з показників, який потрібно переглянути, - це ваш профіль посилань. Ваш профіль посилань виглядає як знак, який ви спрямовуюєте до Google, кажучи йому: "Ось як треба оцінити мене!"

Якщо ваш профіль лінків псується, у вашого сайту є проблеми. Як змінюється профіль посилань? Це непомітно, коли ваш сайт отримує забагато сумнівних посилань на спам або підозрілі сайти. Ось приклад:

Зворотний зв'язок надходить із сайту, який повністю виходить за межі ніші та мови сайту-одержувача. Якщо ви починаєте бачити розширення таких зворотних посилань, як це, це може бути ознакою того, що ваш SEO орієнтує на ваш сайт велику кількість випадкових зворотних посилань. Замість того, щоб додати авторитету вашому сайту, ці зворотні посилання девальвують цей сайт.

Ця методика - розпилювати сайт з небажаними і випадковими зв'язками, наскільки це можливо - використовується для роботи. У деяких рідкісних випадках це може викликати тимчасовий сплеск трафіку та / або рангу. З часом, однак, трафік та ранг починають знижуватися, і може призвести до алгоритмічного або ручного штрафів.

Покажіть своєму агенству SEO список підозрілих сайтів і запитайте їх, чи вони знають, звідки вони надійшли. (Ви можете або не можете отримати чесну відповідь.) У будь-якому випадку, тепер у вас є деяке прояснення, чи саме ваше агентство, можливо, спричинило цю проблему.

10. Ви бачите оптимізований текст прив'язки з посилань.

"Оптимізовані якорі" - це найважливіше ні-ні в SEO сьогодні. Оновлення алгоритму Google’s Penguin у квітні 2012 року покарало 3,1% усіх сайтів, які демонстрували ознаки оптимізації прив'язки. Оптимізовані якоря складаються з якоря тексту, який, в свою чергу, складається з ваших ключових слів.

Наприклад, скажімо, ваш сайт "www.cheapelectricguitarsonline.com". Ви намагаєтеся оцінити "дешеві електричні гітари в Інтернеті". Ви отримуєте зворотний лінк, і ключове слово "дешеві електрогітари в Інтернеті". Це підручник з оптимізації прив'язки.

Якщо ви знайдете, на основі досліджень у вашому профілі лінків, що ви отримуєте значну кількість таких оптимізованих посилань, то це може бути відчайдушна робота вашого брехливого SEO. Ось підказки для виявлення підступів:

  • Сценарій: у вашому профілі посилань мало або немає оптимізованих якорів.
  • Ви підписуєте договір з агентством SEO та надаєте своєму SEO ключові слова.
  • Через кілька тижнів ваш профіль лінків має багато оптимізованих якорів, і ці якорі відповідають списку ключових слів, який ви надали своєму агентству SEO.

Ви перебуваєте на біговій доріжці та рухаєтеся до штрафу, і це є помилкою вашого SEO.

Далі буде ...


Довідник