“Darum reiche mir nun, bis oben an von des Rheines

Warmen Bergen mit Wein reiche den Becher gefüllt!

Daß ich den Göttern zuerst und Angedenken der Helden

Trinke, der Schiffer, und dann eures, ihr Trautesten!”

“Der Wanderer” Johann Hölderlin

“Отже, дай мені зараз, о Рейне,

З теплих гір твоїх, повний келих вина!

Щоби я за Богів та Героїв випив спочатку,

І потім Кохані, за Вас!”

“Мандрівник” Йоганн Гельдерлін

Фото: “Українська мить”

Ми працюємо заради них

Фото: "Social Media Week"

10 найпотужніших європейських міст-стартапів в 2017 році

Кеті Пері Feb. 20, 2018

Європа є домом для деяких найбільш енергійних стартап-центрів у світі. Ось десятеро з них.

Стартап культура зростає по всій Європі, при цьому невелика кількість міст виступає в ролі потужних центрів для стартапів. Ці міста розриваються поряд з новими компаніями, які мають таланти, та відображають різкий ріст інновацій, які американцям важко зрозуміти, оскільки розмаїття росту розповсюджується в кількох регіонах. Не обманюйтеся: європейський технологічний бум - це тенденція для спостережень.

Ось десять найпопулярніших стартап-центрів у Європі зараз.

1. Лондон

Є, звичайно, низка думок щодо того, який вплив призведе голосування по Brexit на британську економіку. Нью-Йорк Таймс нещодавно опублікував статтю під заголовком "Чи впаде Лондон?", вказуючи, що Brexit сигналізує про кінець Лондона, як про глобальне бізнес-перехрестя.

Деякі стартапи Об'єднаного Королівства повідомляють, що вони мають намір переїхати після голосування до таких міст, як Берлін та Лісабон. Інші, вказуючи на більш легке регулювання та низькі ставки корпоративних податків, вважають, що Лондон продовжить процвітати. Час покаже.

Але давайте подивимося: сьогодні Лондон є найпопулярнішим центром стартапів у Європі (регіоні, а не ЄС). У Великобританії проживає 40 відсотків європейських "єдинорогів", і більшість цих компаній розташовані в Лондоні. За словами компанії London & Partners, стартап компанії Лондона в 2008 році зібрали 2,9 мільярда доларів. Це 75 відсотків усіх грошових коштів венчурних компаній Британії.

Один з лідерів на сцені стартапів Лондона - Uber Eats конкурент Deliberoo, наприкінці 2016 р. завершив фінансування в рамках Серії Е в розмірі 275 мільйонів доларів. Osper, Winnow і Grabble також продовжують лідирувати.

2. Париж

Ахх, місто любові і, можливо, не погане місце для розвитку, якщо ти стартап. Французькі стартапи підняли більше ніж 1,38 млрд. фунтів стерлінгів у 2015 р. за даними WIRED. Значна частина цього економічного успіху була зосереджена в столиці Франції, з основними гравцями, серед яких додатки для знайомств в визначених локаціях Happn та стартапи штучного інтелекту Tinyclues і Snips. Нагадаємо, жовтень 2015 року завершив 14 мільйонів доларів Серії B.

Більше того, найближчим часом Париж стане будинком для найбільшого університету стартапів у світі, Станції F, яка охоплює вражаючі 360 000 квадратних футів, коли будівля відкриється наприкінці 2017 року.

3. Берлін

Берлін зарекомендував себе як один з найбільш процвітаючих центрів стартапів, і тепер є домом для тисяч цифрових кочівників, які переїхали до німецької столиці, щоб жити, працювати та подорожувати. З помітним експансивним розвитком, такі компанії як Dubsmash, Kitchen Stories, та Splash (не плутати з американським стартапом маркетингу "Splash") доводять, чому Берліну вдалося залучити найвищі таланти і дати людям привід залишатися в Німеччині та досягати успіху.

Компанія Dubsmash, що нараховує понад 100 мільйонів користувачів, стала лідером в магазині App Store у 29 європейських країнах у 2016 році. Kitchen Stories пропонує 12 мов, у той час як продукція віртуальної реальності Splash досягла 300 000 клієнтів у майже 200 країнах.

4. Амстердам

Ви не повинні бути найбільшим містом, щоб збудувати процвітаюче місто-стартап, і Амстердам є свідченням цієї теорії. З менш ніж 1 мільйоном жителів столиця Нідерландів залишається невеликою, але сильною та впливовою на європейській технологічній сцені. Якщо ви коли-небудь надсилали великий файл, ви, ймовірно, використовували WeTransfer який базується в Амстердамі. Відомий інтернет-аукціонний будинок Catawiki та Bloomon, цифровий флорист, є серед деяких інших топ-гравців Амстердаму.

5. Барселона

Барселона широко відома своїм мистецтвом та архітектурою, але протягом останніх кількох років вона зарекомендувала себе як стрімкий центр для міжнародних інвестицій. Як результат, стартапи міста забезпечили постійне фінансування на ранньому етапі. На додаток до припливу грошових коштів від VC, такі гравці, як Amazon і Lenovo, нещодавно створили офіси в Барселоні, доповнюючи загальну картину.

Компанії, що базуються в Барселоні, включають в себе Wallapop, торговий додаток з використанням предметів із 30 мільйонами користувачів; HolaLuz, утиліта, яка дозволяє людям оцінити свої рахунки за електроенергію; і Typeform - платформа опитування, побудована на розмовному інтерфейсі користувача.

6. Мадрид

Традиційно відома своїм відомим футбольним клубом, а також своєю банківською та фінансовою галуззю, столиця Іспанії стала зростаючою і життєздатною сценою для стартапів. Як повідомляє Financial Times, витрати на запуск фандрейзингу у Мадриді склали 3,36 мільярда доларів в 2016 році, а Google та Amazon нещодавно відкрили офіси у місті, стимулюючи подальші інновації.

Магістральна програма Cabify, програма для проїзду на замовлення, розширилася до 38 міст та збільшилась до 900 працівників всього за шість років. Професійна соціальна мережа beBee накопичила більше 11 мільйонів користувачів.

7. Дублін

Історична привабливість, включаючи Дублінський замок та собор Святого Патрика, не зважаючи на те, що столиця Ірландії незмінно підтвердила, як швидко вона може випередити час своєї процвітаючої стартап спільноти. Найкращі виконавці включають OpenBack, програмне забезпечення, призначене для повторного редизайну сповіщень; Parkpnp, додаток для бронювання місця для паркування; і Wia - хмарну платформу для створення додатків IoT.

Дублін також є домом для штаб-квартир EMEA, таких гігантів як Google, MongoDB, LinkedIn, FitBit та Twitter, серед багатьох інших. Чому? Оскільки Ірландія є одним з найпростіших місць в світі для ведення бізнесу, каже Девід Сканлон з StartupGrind у Дубліні.

8. Манчестер (Великобританія)

Манчестер - це друга за площею міська територія в Британії та був одним із перших промислових міст, які мали місце під час промислової революції. У ці дні місто переживає другий бум: з відомими 2000 стартапами, що виникли лише в 2015 році. Це швидке зростання поставило Манчестер на карту як потужне підприємницьке співтовариство, до якого варто придивитися.

9. Мілан

Миланський світовий агент моди, коли йдеться про моду та дизайн, доводить, що мова йде не лише про симпатичні обличчя та дизайнерські шедеври. Дійсно, Мілан - центр стартапів №1 в Італії, з такими компаніями, як Moleskine, Blablacar (програма для спільної-оренди автомобіля) та Musement (служба бронювання), робить місто відомим для початківців-стартапів.

10. Копенгаген

Копенгаген процвітає завдяки безлічі наявних коворкінгів і "крутих" факторів, які заманюють таланти з інших міст, країн та континентів. Відомі стартапи включають в себе додаток Vivino; Peakon, інструмент залучення та утримання працівників; і платформу споживчого огляду Trustpilot, кожен з яких захоплює увагу за межами Копенгагена.


Довідник