“Darum reiche mir nun, bis oben an von des Rheines

Warmen Bergen mit Wein reiche den Becher gefüllt!

Daß ich den Göttern zuerst und Angedenken der Helden

Trinke, der Schiffer, und dann eures, ihr Trautesten!”

“Der Wanderer” Johann Hölderlin

“Отже, дай мені зараз, о Рейне,

З теплих гір твоїх, повний келих вина!

Щоби я за Богів та Героїв випив спочатку,

І потім Кохані, за Вас!”

“Мандрівник” Йоганн Гельдерлін

Фото: “Українська мить”

Ми працюємо заради них

Фото: "Pyxabay"

Маркетингова стратегія для ІТ-компаній з програмного забезпечення

Software-Marketing-Advisor.com March 3, 2018

Розробка маркетингової стратегії програмного забезпечення може стати проблемою для стартапів з програмного забезпечення, які не мають досвіду у маркетингу чи бізнес-плануванні. Тут ви дізнаєтесь про наші рекомендовані стратегії маркетингу програмного забезпечення, які застосовуються до більшості підприємств малого та середнього бізнесу.

Перш за все визначте цілі бізнесу та цільових клієнтів

Перед тим як почати думати про маркетингові стратегії для програмного забезпечення, важливо мати чітке уявлення про ваші бізнес-цілі та докладний профіль вашого цільового клієнта. Почніть з цього способу, щоб закласти основи для сильних бізнес-маркетингових стратегій. Коли ви визначите свої маркетингові цілі та зрозумієте своїх цільових клієнтів, перегляньте рекомендований нижче список стратегій маркетингу, щоб визначити, які з них найкраще відповідають вашому бізнесу.

Маркетингові стратегії для компаній-виробників програмного забезпечення

Ось наш список десяти рекомендованих програмних маркетингових стратегій, які повинні стати відправною точкою для більшості малих та середніх фірм виробників програмного забезпечення. Вирішуючи, які стратегії вбудувати у ваш маркетинговий план, подумайте, як вони відповідають вашим цілям і цільовим потребам клієнтів.

Фокус важливий для будь-якого малого бізнесу, тому спробуйте вибрати 3-5 ключових стратегій, які будуть основним фокусом вашої маркетингової діяльності. Вибирайте їх, виходячи з того, які стратегії найкраще підтримують ваші бізнес-цілі та задовольняють цільові потреби та інтереси клієнтів.

1. Запустити внутрішній маркетинг через веб-сайт продукту чи послуги

В усіх випадках окрім, якщо ваш цільовий ринок не є онлайн (наприклад, люди похилого віку або безпритульні), ваша основна маркетингова стратегія повинна бути здійснена через інтернет-маркетинг. Мета повинна полягати у тому, щоб ваш продукт або послуга з'явилися, коли потенційний користувач здійснює пошук в Google, відвідує форум або блог, відвідує ключові веб-сайти у вашій галузі, читає статті в Інтернеті тощо.

2. Зробіть так, щоб нові клієнти змогли випробувати ваше програмне забезпечення

Включіть безкоштовну пробну версію (обмежений у часі або з обмеженими можливостями) або безкоштовну базову версію вашого програмного забезпечення, щоб потенційні клієнти могли відразу це випробувати. Якщо неможливо надати безкоштовну версію, то, принаймні, надайте певні засоби для вашого потенційного клієнта, щоб випробувати програмне забезпечення: наприклад, інтерактивну демонстрацію чи відео.

3. Працювати з існуючими клієнтами для нового бізнесу та потенційними користувачами

Пам'ятайте, що ваші найкращі перспективи - це, як правило, ваші існуючі клієнти. Вони повинні бути ключовою частиною маркетингової стратегії програмного забезпечення. Надсилайте звичайний інформаційний бюлетень електронною поштою, активно працюйте на форумі з клієнтами, створюйте посібники та тематичні приклади, які висвітлюють нові способи, якими можуть користуватися ваші продукти або послуги.

4. Створити партнерську екосистему

Створіть мережу партнерів, які мають взаємодоповнюючі відносини з вашими цільовими клієнтами. Вони не повинні бути постачальниками технологій або програмного забезпечення, але вони можуть допомогти. Також подумайте про інші професійні послуги, які використовують ваші маленькі клієнти (бухгалтери, юристи, консультанти), впливові індустрії та найважливіші впливові клієнти.

5. Підтримуйте постійну взаємодію з клієнтами

Наприклад, ви можете створити та брати участь у форумі клієнтів або організувати регулярні події для своїх клієнтів (особистих подій або онлайн-вебінари). Справа в тому, щоб відкрити діалогове вікно, зберегти свій бренд та перспективи у першу чергу в серці ваших клієнтів, а також зібрати цінні дослідження ринку щодо потреб ваших клієнтів у цьому процесі.

6. Розробити програму каналів просування вашого продукту

Ви можете визначити торговельних посередників, виробників обладнання, дистриб'юторів або консультантів, які можуть стати цінними каналами для вашого програмного забезпечення. Ви також можете створити партнерську програму. Переконайтеся, що для партнерів вашого каналу є достатня підготовка та стимул активно продавати ваше програмне забезпечення.

7. Пропозиція додаткових послуг або продуктів

Розгляньте, які інші послуги (навчання, налаштування, консультації) або сторонні продукти, які ви могли б продати, або допомогти продати ваш основний продукт програмного забезпечення, та забезпечити можливості для поповнення.

8. Використовуйте сегментацію для цілей різних суб-ринків

Створіть окремі цільові сторінки в залежності від різних ключових слів, які можуть використовуватися в різних підгалузях, і створіть обмін повідомленнями на кожній з цих цільових сторінок відповідно. Ви можете взяти сегментацію для створення окремих продуктів або залишатись з однією лінією продуктів і просто змінювати обмін повідомленнями залежно від аудиторії.

9. Виокремлюйте себе в нішевому маркетингу

Ідея полягає в тому, щоб нарізати цільовий ринок, поки не націлюєтесь на нішу, де ви маєте унікальний диференціатор або перевагу. Наприклад, що, якщо ви щойно розробили найкраще програмне забезпечення для керування контактами (чи так ви думаєте ...)? Маркетинг як горизонтальний програмний продукт, орієнтований на принципово всіх, стане справжньою проблемою. Але подумайте про те, для якої саме ніші він може найбільше підходити та може дозволити вам виробити унікальне рішення (програмне забезпечення управління контактами для торговців енергоносіями).

10. Використовуйте клієнтські відгуки

Одним з найцінніших інструментів для продажу програмного забезпечення є клієнтські дослідження, особливо при продажі B2B. Подумайте про творчі шляхи використання реальних ситуаційних досліджень та відгуків клієнтів у вашому маркетингу, щоб зробити ваше повідомлення вагомим для ваших перспектив.


Довідник