“Darum reiche mir nun, bis oben an von des Rheines

Warmen Bergen mit Wein reiche den Becher gefüllt!

Daß ich den Göttern zuerst und Angedenken der Helden

Trinke, der Schiffer, und dann eures, ihr Trautesten!”

“Der Wanderer” Johann Hölderlin

“Отже, дай мені зараз, о Рейне,

З теплих гір твоїх, повний келих вина!

Щоби я за Богів та Героїв випив спочатку,

І потім Кохані, за Вас!”

“Мандрівник” Йоганн Гельдерлін

Фото: “Українська мить”

Ми працюємо заради них

24канал

Як 12-річний хлопець відкрив власний бізнес

Оксана Тропотяга March 25, 2018

Зараз Дмитру Макарову 16 років і поки зранку його однолітки поспішають до школи, а ввечері готуються до ЗНО, він керує власною компанією, продумує стратегії та веде перемовини з інвесторами.

Директору одного з українських рекламних агентств всього 16 років. І доки однолітки у школі, він на роботі - пише Оксана Тропотяга. Спочатку батьки хлопця не дуже зраділи такій авантюрі, проте тепер вже заспокоїлися. Є результат – агентство Дмитра прибуткове. Дмитро розповідає, що його продукція – це контент, який вмонтовується в ролик користувача YouTube, це не реклама, яку робить Google.

У штаті компанії 4 десятки співробітників, і більше сотні клієнтів зі всього світу.

В текстовому листуванні чи в телефонних розмовах ніхто не може сказати скільки мені років – 25, 30 чи 40 років. При зустрічі той факт, що мені було лише 12 років, дуже дивував людей. Головна проблема була в тому, що мені було тяжко спілкуватися на зустрічах, адже до цього у мене не було такого досвіду спілкування з людьми, – поділився Дмитро Макаров.

Оскільки Дмитро не повнолітній, то офіційно справи веде його партнер Олександр – колишній правоохоронець. З того часу, як чоловіку написав Дмитро, замість хлопця на зустрічі ходить Олександр. Дмитро долучається рідко, хоча інвесторів більше цікавить результат, а не вік керівника агенції.

"Його вік величезний плюс для даної сфери. Ми працюємо в сфері Інтернету та лідерів думки, а 4 роки тому такого поняття взагалі не існувало", – розповів інвестор Євгеній Чернецький.

А почалося все з комп'ютерних ігор. Дмитро змалку грав у Dota та Counter-Strike. У 12 років йому просто набридло грати. Так він пішов у кіберспорт та очолив організацію кібергравців. Заробляв хлопець на тому, що команди виборювали призові місця на кібер-чемпіонатах, також гроші йшли від спонсорів. Уже тоді він мав 10 тисяч доларів щомісяця, а вже потім перейшов на інший рівень. Дмитро Створив рекламне агентство і тільки тепер згадав і про мрію дитинства – власний вертоліт.


Довідник