“Darum reiche mir nun, bis oben an von des Rheines

Warmen Bergen mit Wein reiche den Becher gefüllt!

Daß ich den Göttern zuerst und Angedenken der Helden

Trinke, der Schiffer, und dann eures, ihr Trautesten!”

“Der Wanderer” Johann Hölderlin

“Отже, дай мені зараз, о Рейне,

З теплих гір твоїх, повний келих вина!

Щоби я за Богів та Героїв випив спочатку,

І потім Кохані, за Вас!”

“Мандрівник” Йоганн Гельдерлін

Фото: “Українська мить”

Ми працюємо заради них

Фото: UNIT.City

Новий інкубатор. В Києві відкрилась інноваційна платформа для сільського господарства AgriTech Unit

Микола Оліярник Nov. 11, 2017

Наприкінці листопада розпочнеться міжнародний конкурс IT-рішень AgriTech Challenge, переможці якого зможуть випробувати свої сили на ринках Південно-Східної Азії? - повідомляє Микола Оліярник.

Сьогодні на базі промислово-технологічного парку UNIT.City відкрився майданчик для розвитку та запровадження інновацій у сільському господарстві AgriTech Unit. Ця платформа призначена для кооперації інноваційних стартапів, традиційного бізнесу, агрохолдингів, корпорацій та експертів.

Наприкінці цього місяця стартує AGRITECH Challenge, міжнародний конкурс інноваційних рішень для фермерських господарств у країнах, що розвиваються. Переможці отримають $10 тис. і можливість втілити свій проект на ринку Південно-Східної Азії. В UNIT.City зазначили, що вже зараз третина резидентів цього інноваційного парку працює в галузі AgriTech.

За оцінками експертів, лише близько 10% вітчизняних агрокомпаній використовують новітні технології. Це пояснюється, зокрема, консерватизмом українських фермерів, середній вік яких перевищує 50 років. Водночас Україна - ідеальний полігон для випробувань інноваційних технологій в агросекторі. В нашій країні вирощують понад 70% сільськогосподарських культур, що торгуються на світових товарних біржах.

Аграрний ринок - найбільший у світі за обсягом – понад $3 трлн на рік. Це створює величезні можливості для інноваційних проектів в цій сфері, підкреслили в UNIT.City. За останні декілька років обсяг інвестицій в agritech-проекти виріс вдесятеро і в 2016 році перевищив $3,2 млрд. Очікується, що глобальний ринок точного сільського господарства – лише одного з напрямів AgriTech – в 2020 році зросте до $5,5 млрд.


Довідник