“Darum reiche mir nun, bis oben an von des Rheines

Warmen Bergen mit Wein reiche den Becher gefüllt!

Daß ich den Göttern zuerst und Angedenken der Helden

Trinke, der Schiffer, und dann eures, ihr Trautesten!”

“Der Wanderer” Johann Hölderlin

“Отже, дай мені зараз, о Рейне,

З теплих гір твоїх, повний келих вина!

Щоби я за Богів та Героїв випив спочатку,

І потім Кохані, за Вас!”

“Мандрівник” Йоганн Гельдерлін

Фото: “Українська мить”

Ми працюємо заради них

Фото: "Sales Manago Blog"

9 фактів про польську економіку та суспільство, які змінять ваш погляд на цю країну

SALESmanago Feb. 18, 2019

Чи переживає Польща ренесанс ?

У своїй статті під назвою "Другий вік Ягеллона" Венделіна фон Бредо говорить, що з 16 століття Польща ніколи не була такою заможною, мирною та сильною, як зараз.

Багато іноземних журналістів та коментаторів зазначають, що Польща стає одним із найважливіших центрів інновацій у світі. Елісон Коулман із Forbes із задоволенням спостерігає за нашими стартапами та пояснює це явище: "Польща багата на технологічні інновації та технічні таланти, а її економіка в досить хорошій формі порівняно з іншими країнами Європи".

Можливо, насправді у нас в Польщі відбувся ренесанс, і він стає все кращим? Щоб вивчити це припущення, ми зібрали кілька статистичних даних. Цифри не брешуть - у нас є причини пишатися! Подивіться, із чим можуть нас привітати інші країни, і чому польські люди можуть (і повинні) пишатися.

Тож ось вам, найдивовижніші факти про Польщу! 

1. Освіта на найвищому рівні

У 2014 році Пірсонс визначив Польщі 10-те місце за рейтингом рівня освіти Доповідь Крива навчання. Це 5-й ранг у Європі! Високий рівень польської освіти підтверджується в інших дослідженнях, таких як ОЕСР, в яких Польща отримала 11 місце. 

Польські студенти демонструють успіхи на міжнародних змаганнях. Є, наприклад, Войтек Ружовський: у 16 років він виграв у 2015 р. "Ярмарку молодого вченого дослідника", а одразу після цього він отримав золото на престижному фіналі світу Infomatrix у Бухаресті. 

Польська система освіти радує також Аманду Ріплі, автору книги "Найрозумніші діти у світі: і як вони пройшли цей шлях". Вона вказує на величезний прогрес, який досягла наша країна: "Польща - сюрприз. За останні кілька років Польща різко вдосконалила свою систему освіти. Відповідно до системи балів PISA, то у 2000 році Польща мала показники читання нижче середнього рівня та нижче рівня США. Зараз Полща перевершує США у галузі математики, читання та науки, і все це відбулося за шість-дев'ять років. "Вона також каже, що польські 15-річні результати іспитів з PISA виросли на 29 пунктів менш ніж за десять років, тоді як молоді американці залишилися на тому ж рівні. 

2. Кращі розробники

На першому плані у світовому програмуванні повно польських розробників: вони виграють найважливіші змагання, такі як TopCoder, Google Code Jam, Facebook Hacker Cup або Capture the Flag (CTF). 

Немає рівних для таких асів, як Лукас Сенкевич (Sky_) або Пжемислав Дебяк (Psyho)! 

Також польські студенти перемагають на всесвітніх олімпіадах з інформатики. 

3. Польські стартапи

Польські стартапи давно привертають увагу іноземних спостерігачів, і вони цінують нововведення цих стартапів.

Перелічимо декілька успішних представників у світі:

  • Навчальна платформа Brainly
  • Система планування медичних візитів DocPlanner - Інтернет-медик між лікарями та пацієнтами
  • Виробник автоматів відстеження в режимі офлайн Contact.io (ви можете інтегрувати їх з маркетинговою автоматизацією для синергії онлайн-магазину)
  • Atsora: інструмент комунікації для фінансових компаній, щоб з'єднатись з SMB / малим бізнесом
  • Додаток голосової ідентифікації VoicePin
  • Прорив робототехніки - Husarion: ви можете створити власного робота (!)
  • Нове енергетичне рішення: компанії Saule Technologies Ольги Малінкевич, яка представляє пероскіз: практичний, еластичний матеріал, який акумулює сонячну енергію
  • Tylko: додаток, який дозволяє проектувати меблі - від A до Izzard
  • SALESmanago: Програмне забезпечення автоматизації маркетингу, що пропонує унікальні функції (такі як SALESmanago Copernicus - Машинне навчання та AI, інтеграція з маяками для онлайн-відстеження, анонімна автоматизація маркетингу та механізм прийняття рішень у режимі реального часу для багатоканального маркетингу).У лютому 2016 року компанія закрила 6-мільйонний раунд фінансування від 3TS Capital Partners. У 2015 році SALESmanago генерував понад 200% приросту доходів у 2015 році, що робить нас однією з найбільш швидко зростаючих світових компаній SaaS. 

4. Лідер M-commerce

Мобільна комерція швидко зростає в нашій країні, і, згідно з прогнозом, Польща стане європейським лідером у мобільному роздрібному продажі до кінця 2018 року при підрахунку вартості на душу населення (Джерело: The New World of Retail whitepaper). 

Взагалі, нові технології тут швидко адаптуються. Як приклад технологія "Зв'язок на невеликих відстанях (NFC)": тут Великобританія та Польща лідирують своїм зростанням у Європі. 

Польський споживач хоче спробувати новинки. 

5. Швидке зростання електронної комерції

Згідно з доповіддю Gemius, Польща є одним з найбільш швидко зростаючим ринком електронної комерції в ЄС, з постійним зростанням 25% на рік. В той час коли в 2014 році інші країни ЄС зросли на 16%, польська електронна комерція зросла на 20%.

Юстина Скорупська з Deloitte розповідає про новий рід польських споживачів: вимогливий, зацікавлено-дослідницький і мобільний. 

6. Польща є Ельдорадо для зростання бізнесу

Як стверджують дослідження МакКінсі, Польща має великий потенціал в сфері послуг для компаній. У Польщі він росте вдвічі швидше, ніж в Індії. 

Це також найбільш швидко зростаюча галузь польської економіки. 

7. Єдина європейська країна, яка вийшла з кризи

Цей дивний факт звернув увагу багатьох іноземних коментаторів. Польща стала святинею для інвесторів. 

Цю моду опису нашої країни вибирають, наприклад Джон Деррік ("Чому ми інвестуємо великі кошти в Польщу") або Френк Холмс. Останнє свідчить про постійну безперервність розвитку Польщі у статті Business Insider: посткомуністична країна стає однією з найбагатших у Європі, поруч із Великобританією, Францією, Німеччиною та Іспанією. 

8. Найшвидше вдосконалення економіки в ЄС

Давайте подивимось на деякі факти: за останні 10 років польська економіка постійно зростала і ніколи не досягала негативного значення, та випереджала всі країни-учасниці щорічно.

Джерело: Business Insider

9. Одне з найцікавіших місць для відвідування

Туристи люблять Польщу! За даними CNN, Краків був названий одним із найкрасивіших міст світу. У свою чергу Lonely Planet заявляє, що привабливі міста наповнюють бюджет Польщі. 

Завдяки покращеній транспортній інфраструктурі Польща стає все більш і більш бажаним місцем для далеких мандрівників! 

Польща має великий потенціал! Перш за все - як місце для розвитку нових технологій, спричинене нашим високим рівнем освіти, десятками чудових програмістів та оптимальним середовищем зростання бізнесу та залучення іноземних інвесторів, і останнє, але не в останню чергу - економічне зростання. 

Що б ви додали до списку?


Довідник