“Darum reiche mir nun, bis oben an von des Rheines

Warmen Bergen mit Wein reiche den Becher gefüllt!

Daß ich den Göttern zuerst und Angedenken der Helden

Trinke, der Schiffer, und dann eures, ihr Trautesten!”

“Der Wanderer” Johann Hölderlin

“Отже, дай мені зараз, о Рейне,

З теплих гір твоїх, повний келих вина!

Щоби я за Богів та Героїв випив спочатку,

І потім Кохані, за Вас!”

“Мандрівник” Йоганн Гельдерлін

Фото: “Українська мить”

Ми працюємо заради них

Фото: "Pixabay"

Як знайти інвесторів-ангелів

Сюзан Вард April 17, 2020

Чи існує малий бізнес, якому на певному етапі розвитку не потрібно було більше капіталу? І чи є власник малого бізнесу, який не вважав інвесторів-ангелів ідеальним джерелом необхідного капіталу? Але пошук інвесторів-ангелів не схожий на пошук молюсків на пляжі; цей пошук більше схожий на пошук перлини. Ось як знайти ангелів-інвесторів, які, швидше за все, захочуть інвестувати у ваш бізнес:

1. Зрозумійте, кого ви шукаєте

Ваші шанси на зв’язок з потрібним вам ангельським інвестором будуть набагато кращими, якщо ви пам’ятаєте про цей профіль „типового” ангельського інвестора. За словами Ральфа Кромана з компанії WeirFoulds, типовий інвестор-ангел:

  • Має дохід, який перевищує 100 000 доларів
  • Вік від 40 до 60 років
  • Чистий капітал перевищує 1 000 000 доларів
  • Має попередній успішний підприємницький досвід
  • Розраховує затриматися на інвестиціях до п’яти-семи років (хоча деякі ангели хочуть "вивести" лише через кілька років)
  • Любить консультувати підприємців і любить брати участь у біхнес-процесі
  • Інвестує до $ 150 000, але може брати участь у синдикаті інших ангельських інвесторів, приводячи загальні інвестиції до кількох індивідуальних інвестицій
  • Посилається на угоди іншим приватним інвесторам, навіть якщо ангел вирішив не інвестувати
  • Любить інвестувати у галузь, з якою ангел знайомий
  • Джерела угод через рефералів

Ангельські інвестори шукають компанії з потенціалом зростання та експорту, говорить Аллан Райдінг, експерт з ангельських інвестицій і професор університету Карлтон. Вони розуміють, що може пройти кілька років, перш ніж їхні інвестиції окупляться - хоча вони також очікують, що вони будуть добре компенсовані за свій ризик.

2. Пошукайте близько до дому

Оскільки багато ангельських інвесторів люблять відігравати активну роль у бізнесі, в який вони інвестують, вони віддають перевагу інвестуванню в бізнес, який знаходиться недалеко від дому. "Ангел хоче бути поруч, щоб він міг під'їхати, та поговорити з директорами", - говорить Джим Оргілл, керуючий директор з передових технологій Банку розвитку бізнесу Канади.

3. Мережа, Мережа, Мережа

У більшості випадків вам потрібно направлення до інвестора-ангела. Вони не тусуються на вулиці, чекаючи на розмову з тим, хто заходить. Отже, щоб знайти інвесторів-ангелів, вам потрібно познайомитися з потрібною людиною (тією, яка може направити вас до ангельського інвестора, якого ви шукаєте), а це означає зануритися у свій місцевий бізнес та соціальну спільноту.

Зосередьтеся на власниках бізнесу - адже це люди, які можуть бути або стати самими інвесторами-ангелами, або знати інвестора-ангела. Приєднуйтесь до ділових та торгових організацій та регулярно відвідуйте їх зустрічі. Приєднання до громадських організацій, також чудово підходить для створення мереж. Відвідуйте ярмарки та заходи. Зробіть відомим своє обличчя та своє ім’я та познайомтесь із якомога більшою кількістю людей.

4. Зрозумійте, що багато ангелів не літають поодинці

Хоча є деякі ангельські інвестори, які інвестують повністю самостійно, багато хто працює як частина неформальної мережі або синдикату, де вони можуть об'єднати свої ресурси та поділити ризики.

Зверніться до Центру розвитку бізнесу, Офісу ф’ючерсів громад або Центру економічного розвитку, де ви проживаєте; у вашій громаді може бути активна група інвесторів-ангелів.

5. Скористайтеся послугами підключення, доступними в Інтернеті

Можливо, ви зможете зв’язатися з інвестором-ангелом через один із веб-сайтів, що пропонує співставлення для підприємців та інвесторів-ангелів. Якщо нічого іншого, ви можете принаймні отримати свою ділову пропозицію перед широкою аудиторією. Ось лише зразок для початку:

Angel Capital Asociation (ACA) - найбільша організація професійного розвитку ангелів у світі, ACA може похвалитися понад 14 000 акредитованими інвесторами-ангелами та 260 ангельськими групами та акредитованими платформами, що робить цей веб-сайт чудовим ресурсом для пошуку інвесторів-ангелів по всій території США та Канада.

Gust (раніше Angelsoft) - претендуючи на те, що є найбільшою у світі мережею стартапів, із фінансуванням якої понад 1 млрд доларів через їх розгалужену мережу ангелів, Gust дозволяє заповнити єдину заявку для сотень груп ангелів по всьому світу.

Carrefour Capital Connexion - Ця мережа баз даних містить бізнес-проекти та джерела венчурного капіталу, що дозволяє шукати потенційних ангельських інвесторів по всьому світу. Реєстрація бізнес-проектів та приватних інвесторів венчурного капіталу є безкоштовною.

Canadian Investment Network - послуга для зв’язку підприємців з ангельськими інвесторами. Розміщення вашої конфіденційної пропозиції є безкоштовною. Якщо їх відповідний сервіс знаходить інвестора, який бажає продовжувати користуватися вашою можливістю, ви платите одноразову плату за перший контакт, або ви можете вибрати авансові платежі та отримання преміум-послуг.

BC Angel Forum - Технологічні та нетехнологічні попередньо перевірені компанії, які прагнуть дольового фінансування від 100 000 до 1 мільйона доларів, проводять "живі" презентації для попередньо перевірених приватних та корпоративних інвесторів.

Зверніть увагу, що ці веб-сайти безпосередньо не забезпечують фінансування інвесторів; те, що вони пропонують, - це можливість встановити зв’язок з інвесторами-ангелами, яких може зацікавити те, що ви пропонуєте.

Зрештою, полювання на інвесторів-ангелів того варте. Пошук інвестора-ангела не є особливо простим завданням, але зусилля дійсно окупляться, коли ви знайдете інвестора-ангела, який готовий інвестувати у ваш бізнес. Окрім забезпечення капіталу, необхідного для вашого бізнесу, поради та ноу-хау інвестора-ангела можуть бути ключовими для формування успіху вашої компанії.


Довідник