“Darum reiche mir nun, bis oben an von des Rheines

Warmen Bergen mit Wein reiche den Becher gefüllt!

Daß ich den Göttern zuerst und Angedenken der Helden

Trinke, der Schiffer, und dann eures, ihr Trautesten!”

“Der Wanderer” Johann Hölderlin

“Отже, дай мені зараз, о Рейне,

З теплих гір твоїх, повний келих вина!

Щоби я за Богів та Героїв випив спочатку,

І потім Кохані, за Вас!”

“Мандрівник” Йоганн Гельдерлін

Фото: “Українська мить”

Ми працюємо заради них

Фото: "Pixabay"

101 маркетингові ідеї для технологічних та ІТ компаній

Insivia July 18, 2020

Ми склали перелік 101 ідеї та тактики для технологічних компаній, щоб охопити, залучити та створити свою аудиторію.

Наш підхід завжди рекомендує бути надзвичайно стратегічним, а не просто займатися якоюсь діяльністю, щоби відчувати, як щось відбувається.

Важливо, щоб ви:

  • Сегментували та розставляли пріоритети для цільових аудиторій, щоб забезпечити персоналізацію та підвищити ефективність кампаній.
  • Об’єднували тактику разом, щоб створити кілька точок дотику та прогресивну воронку.
  • Розробляли повідомлення, які фіксують і переконують потенційних клієнтів, що і як, але найголовніше для того, щоб вони могли вести бізнес з вами.
  • Визначали ключові показники ефективності (метрики), зрозуміли свій критичний шлях та побудували стратегію для правильної оцінки успіху, а також логічно оцінили тактику для оптимізації.

З огляду на це, завжди важливо мати ідеї, особливо при розробці інтегрованої стратегії. Тож насолоджуйтесь нашим величезним списком маркетингових ідей та тактик високотехнологічної компанії - які ви навіть можете закріпити і поділитися ідеями, які вам найбільше подобаються.

1. Цільові запити на підключення LinkedIn

LinkedIn - це ключова соціальна платформа для бізнесу, і ваша аудиторія використовує її різними способами. Найбільшою можливістю є можливість орієнтуватися на конкретні фірмографічні дані, такі як дохід, посада, кваліфікація, освіта та багато інших факторів.

За допомогою відповідних інструментів ви можете сегментувати аудиторії на основі цих факторів, щоб знайти конкретних осіб у компаніях, які відповідають вашим критеріям, щоб потім ініціювати запити на з’єднання, а також на подальші повідомлення. Їх головне завдання - бути стратегічним, а не спамом - розуміння того, що все це для вашої аудиторії, і надання цінності, насамперед, має бути суттю плану.

Відвідайте таку послугу, як Link4Leads, щоб спростити процес.

2. Послуги анімованих відеороликів

Анімовані пояснювальні відеоролики добре відомі ІТ-компаніям, які забезпечують швидку, цікаву історію про проблему, виправлення та результат вашого продукту. А статистика показує, що відео чудово підходить для маркетингу.

Технологічні компанії можуть використовувати анімовані відео, неваджливо чи продаєте ви товари чи послуги, щоб пояснити переваги та процес вашої роботи. Вся справа в тому, щоб розповісти захоплюючу історію, яка є чіткою, короткою та зрозумілою.

Якщо ви можете добре пояснити концепцію однієї з ваших пропозицій у однохвилинному відеозаписі, її можна використовувати найрізноманітнішими способами залучення потенційних клієнтів та укладання угод.

3. Створіть серію відеошоу в прямому ефірі

Не бійтеся потрапити на камеру та поговорити - найпростіше скористатися системою приятелів та мати майданчик для спілкування.

Найприємніше у прямому ефірі - це те, що ви представляєте себе експертом, створюєте зміст для пошуку та робите те, чим не є ваші конкуренти.

4. Надішліть прес-реліз про клієнта

Ваш найбільший актив - успішний проект або щасливий клієнт. Ви можете говорити про одного зі своїх клієнтів, вводячи детальну інформацію про те, як ви допомогли йому досягти того, що ви рекламуєте в прес-релізі.

Чудова річ полягає в тому, що він підсилює стосунки з новим клієнтом, потенційно приносить йому цінність, встановлює перевірку та може охопити широку аудиторію.

Поговоріть про те, як вони ростуть або впроваджують інновації, але потім згадайте, як ваш продукт або послуга допомогла їм це зробити. Отримавши реліз, надішліть його місцевим ЗМІ та розмістіть на сайтах прес-релізів.

5. Створіть цільові сторінки, що описують роботу

Оптимізація пошуку може принести дивовижний цільовий трафік на ваш сайт. Розумною тактикою може бути створення цілеспрямованих сторінок для назв посад та ролей.

Це не тільки може принести вам більше кандидатів, але часто потенційні клієнти шукатимуть необхідні їм ролі, які забезпечать конкретне рішення. Залучаючи їх на свій сайт, ви можете мати можливість спонукати їх до завантаження продукту, участі у веб-семінарі, демонстрації чи якоїсь іншої дії.

Такі сторінки, як "Архітектор даних", "Директор з інформаційних технологій" або "Спеціаліст SAP", які мають посадові обов'язки, вміння та багато іншого, можуть принести багатьом відвідувачам досвід і потребу.

6. Взаємодія в соціальних мережах

Соціальні медіа - це спільнота - будь то LinkedIn, Twitter, Facebook, Pinterest, Quora чи будь-які інші платформи - вони є не просто місцями для поширення вашого контенту, а й взаємодії з аудиторією.

Для цієї стратегії ви можете заохотити різну взаємодію, опитуваннями чи іншими інструментами зворотного зв’язку з аудиторією. Задаючи питання на LinkedIn про те, хто була першою компанією, яка розробила VoIP-продукт, можна викликати цікаві відгуки та навіть суперечки, які ставлять ваше ім’я та посаду перед багатьма зв’язками ваших зв’язків.

Для технологічних компаній B2C такі види тактики повинні бути хлібом та маслом. У B2B нормально намагатися залучати або навіть розважатися - покупці B2B - це теж люди, які хочуть взаємодіяти.

7. Зафільмуйте інтерв’ю з клієнтами

Ця тактика призначена для перевірки та обізнаності. Клієнт, який розповідає історію про свій бізнес, досвід роботи з вами або надає уявлення про галузь, на яку ви націлюєтесь, є великим активом.

На вашому веб-сайті це сприяє збільшенню потенційних клієнтів, збільшує кількість конверсій для відвідувачів циклу ранньої покупки, може підвищувати обізнаності ваших клієнтів та розміщувати на таких каналах, як YouTube, для підвищення обізнаності.

8. Залучіть лідерів індустрії

Лідери галузі мають вплив - і не завжди ті, хто в Instagram обмінюються фотографіями відпусток.

Це лідери думок, організатори груп, спікери або інші люди, які мають цінні думки щодо вашої цільової аудиторії.

Знайдіть цих людей і зверніться до них. Часто багато хто дуже раді поділитися своїми знаннями та досвідом. Це також не повинно бути особисто - використовуйте такий інструмент, як масштабування, щоб провести відеодзвінок та записати розмову.

Ці лідери галузі не тільки допоможуть поділитися ідеями, але їх цінуватиме ваша цільова аудиторія, а також підключатиме галузевий авторитет до вашого бренду.

9. Організуйте галузевий круглий стіл

Об’єднання клієнтів та потенційних клієнтів, щоб допомогти їм зв’язатися, поділитися думками та вирішити проблеми, підвищить ваше становище.

Розміщення круглих столів можна проводити на конференціях, у різних містах або навіть віртуально.

Головне - збільшити попит, правильно просуваючи його та використовуючи силу імен, посіваючи його серед ключових учасників. Крім того, переконайтеся, що це цінно, ведучи дискусію та готуючи порядок денний.

10. Створіть бібліотеку термінів за допомогою власного досвіду

Оптимізація пошуку - це багато про те, щоб більше контенту було зосереджено навколо певної теми, а також було цінним та актуальним.

Простий підхід полягає у розробці глосарію термінів, де кожен має свою сторінку. Щоб розширити лише значення, ви можете додати додаткову інформацію, посилання та ідеї від інших користувачів Інтернету.

Іноді людям просто потрібно знати, що щось означає, і ти міг би стати тим джерелом у своїй галузі. Найкраще, ця тактика може допомогти підвищити загальний рейтинг пошуку усього вашого сайту.

11. Побудуйте самооцінку готовності рішення

Для технологічних компаній, що продають послуги чи товари, іноді клієнтам важливо зрозуміти, чи вони підходять для вашого рішення.

Самооцінка допомагає відвідувачеві зрозуміти, чи готовий він до вашого рішення, але також може слугувати навчальним інструментом, який допоможе вам підготувати покупців, як потенційних клієнтів.

Це чудовий свинцевий магніт, який може спонукати відвідувачів як до пошуку, так і до використання в рекламних кампаніях. Додайте гейміфікацію або складання бюджету, щоб зробити процес більш цікавим для потенційних клієнтів.

Ключовим є те, що в кінці ви хочете запропонувати щось більш важливе для відвідувача, щоб подати свою інформацію:

"Ви набрали 8 із 10 і готові використовувати віртуальні робочі столи у своєму бізнесі. Тепер завантажте наш посібник з інтеграції Virtual Desktop, щоб зрозуміти процес".

Спробуйте таку послугу, як Content Kangaroo, для створення чудового контенту.

12. Розробіть спільний освітній захід із партнерами

Великою проблемою для будь-якої компанії є охоплення людей поза їхніми існуючими списками чи мережею - і не робіть це холодно, як рекламу.

Чудовим варіантом є використання списків інших людей. Обмін контактами з ними.

Спільний захід - це чудове рішення для того, щоб не тільки охопити нових людей, але й мати можливість зарекомендувати себе як експерта, перевіряючись компанією-партнером.

Витрати на такі типи подій можуть бути мінімальними, і обидві компанії можуть вийти на ринок за наявними списками, щоб отримати цілий ряд нових облич серед натовпу обох.

Крім того, спільний захід може залучити більше людей, оскільки дає два за один навчальний сеанс.

Частина 1-ша. Далі буде ...


Довідник