“Darum reiche mir nun, bis oben an von des Rheines

Warmen Bergen mit Wein reiche den Becher gefüllt!

Daß ich den Göttern zuerst und Angedenken der Helden

Trinke, der Schiffer, und dann eures, ihr Trautesten!”

“Der Wanderer” Johann Hölderlin

“Отже, дай мені зараз, о Рейне,

З теплих гір твоїх, повний келих вина!

Щоби я за Богів та Героїв випив спочатку,

І потім Кохані, за Вас!”

“Мандрівник” Йоганн Гельдерлін

Фото: “Українська мить”

Ми працюємо заради них

Фото: "Pixabay"

Екосистема стартапів в Австрії ........................ Startup Ecosystem Austria

ABA Aug. 3, 2021

За останні роки Австрія пройшла шлях від сплячої красуні до інновацій та прогресу. Країна зустрічає стартапи та його засновників з розпростертими обіймами.

Австрія стала центром стартапів, особливо в сферах інформаційних технологій, медіа та наука про життя, а також креативних індустрій. Американський діловий журнал Forbes вибрав Австрію як одну з семи європейських центрів стартапів.

Що з цього для вашого стартапу?

Взаємодія кількох факторів є основою для цього динамічного розвитку, забезпечуючи місцеположенню бізнесу хорошу репутацію та підвищуючи його привабливість:

  • Дуже високий освітній рівень з технічної точки зору, гарантований технологічними університетами та багатьма університетами прикладних наук.
  • Диференційована система фінансування, в рамках якої фінансова допомога засновникам високотехнологічних компаній надається на основі конкретних програм і фондів стартапів, які впроваджують Австрійське агентство сприяння дослідженню (FFG) та Австрійський федеральний банк розвитку та фінансування для просування та фінансування компаній (AWS).
  • Самоорганізація стартапів в стартап-кластерах і коворкінгах, просування їх через заходи та великі події.
  • Допоміжна мережа ранніх інвесторів, інкубаторів та акселераторів, бізнес-ангелів та венчурних капіталів, організована в організаціях Австрійських стартапів (AS), Австрійської асоціації інвесторів-ангелів (AAIA) та Австрійська організація приватного та венчурного капіталу (AVCO).
  • «Публічне товариство з обмеженою відповідальністю з привілейованим розміром акціонерного капіталу», що полегшує створення компаній, вимагаючи лише 5 000 євро як мінімальний грошовий внесок замість 17 500 євро.
  • Сприятлива для інвестицій податкова система, що включає 14-відсотковий податковий кредит для інвестицій у дослідження та єдину ставку корпоративного податку у розмірі 25%.

Перший контактний майданчик для іноземних стартапів

Ми є національною компанією зі сприяння інвестиціям і першим контактним пунктом для іноземних компаній, які прагнуть відкрити власний бізнес в Австрії. Компанією володіє та керує Австрійська Республіка, і ми безпосередньо підпорядковуємось Федеральному міністерству цифрових та економічних питань Австрії, тому ви можете отримати всю відповідну інформацію в одному місці.

Ми також консультуємо міжнародних інвесторів з усіх питань, пов’язаних із місцем розташування, надаємо інформацію про Австрію як місце для бізнесу та активно націлюємося на потенційних інвесторів, завдяки чому ми встановили широкий пул контактів, включаючи інвесторів, акселераторів та інкубаторів – і цей пул готовий для співпраці з вами.

Інфографіка: Startup Ecosystem Austria

Щоб отримати загальну інформацію щодо «Startup Hotspot Austria» відвідайте наш блог або платформу Global Incubator Network (GIN).

 


Довідник