“Darum reiche mir nun, bis oben an von des Rheines

Warmen Bergen mit Wein reiche den Becher gefüllt!

Daß ich den Göttern zuerst und Angedenken der Helden

Trinke, der Schiffer, und dann eures, ihr Trautesten!”

“Der Wanderer” Johann Hölderlin

“Отже, дай мені зараз, о Рейне,

З теплих гір твоїх, повний келих вина!

Щоби я за Богів та Героїв випив спочатку,

І потім Кохані, за Вас!”

“Мандрівник” Йоганн Гельдерлін

Фото: “Українська мить”

Ми працюємо заради них

Фото: “Pixabay”

Міжнародна стратегія для малих та середніх підприємств

VelocityGlobal Nov. 18, 2017

Міжнародна стратегія та глобальна експансія стають дедалі важливішими для МСП щодня. Можливості на нових споживчих ринках, доступ до більш доступних пулів талантів та зменшення витрат на виробництво можуть сприяти тому, що МСП пройдуть на вершини росту та зможуть виконувати функції хеджування проти волатильності внутрішнього ринку. Більші підприємства отримали вигоду від світових ринків, і для малого та середнього бізнесу швидко стає очевидним, що підхід Agile (кмітливий) до глобальної експансії може прискорити зростання та зменшити ризик, - повідомляє VelocityGlobal. Ми об'єднали вісім великих ідей про те, як ми бачимо, що МСП успішно розширюється за кордоном:

1. Інкрементний та кмітливий підхід проти "водоспаду"

а. Багато МСП бачать успіх у застосуванні підходу Lean або MVP до своєї стратегії міжнародної експансії проти встановлення 10-річного плану, який не адаптується, якщо компанія тільки використовує досвід власної країни.

б. Спочатку перевірте ринок з точки зору продажів і операцій, щоб побачити, чи може ринок виправдати подальші інвестиції в інфраструктуру та основні фонди.

в. Ключовим є те, щоб мати загальну стратегію та цілі, але зберігати гнучкість в адаптації до змін.

2. Зона спостереження Легкої Інфраструктури

Як наслідок до попереднього пункту, багато МСП виявляють більший успіх, якщо вони затримуються на будь-яких інфраструктурних інвестиціях або нерухомого майна на зовнішніх ринках, допоки їхня операційна діяльність визріватиме на ринку.

3. Тривала та повна присутність персоналу компанії в країні

а. Сильні працівники (як місцеві, так і емігранти) є найкращим ресурсом для МСП на новому ринку. Вони можуть точно визначити інші непередбачені можливості, оцінювати щоденні плани проникнення на ринку та коригувати, де це необхідно. Підрядники, в середньому, зазвичай не мають такого ж рівня закупівель у цілях компанії та можуть втратити можливості.

б. Розробити та документувати процедури співпраці з іноземними працівниками. Занадто багато компаній ставляться до них як до працівників, що не є працівниками, і не надають їм належних ресурсів, нагляду та високого рівня залучення.

4. Очистити продукт - стратегія ринку, яка включає:

- (від Белл та ін.: Інтернаціоналізація та бізнес-стратегія)

5. Використовуйте прибутки на міжнародних ринках для фінансування внутрішніх інвестицій у розвиток продуктів

Іноді конкуренція на ваших внутрішніх ринках може обмежити рух грошових коштів, щоб обмежити вашу здатність реінвестуватися у розвиток продукту. Виберіть міжнародні ринки, щоб отримати свій стандартний продукт / послугу, де конкуренція низька. Потім використайте цей додатковий прибуток для реінвестування в продукт на внутрішньому ринку та продовжуйте отримувати частку ринку. Вибір правильного міжнародного ринку для того, щоб продати ваш товар з найменшими затратами, може допомогти вам утримати сторонні джерела капіталу і збільшити свій капітал.

6. Використовуйте технології та сервісний підхід для прискорення

Відео-хостинг, інструменти для управління проектами в Інтернеті та економіка спільної участі зроблені для того, щоби відповідальністю, комунікаціями та пом'якшення наслідків ризику, можна було керувати за тисячі кілометрів, і вам не потрібно буде винаходити колесо.

7. Виберіть правильного партнера для глобального розширення (перегляньте наш попередній допис блогу для більш детальної інформації)

8. Майте прозору, проактивну міжнародну стратегію проти реактивності

а. Багато традиційних МСП, як правило, реагують на зовнішню можливість, яка зумовлює спеціальну міжнародну стратегію. Як правило, це призводить до небажання внутрішнього управління, повільного темпу та єдиного ринкового підходу. Наявність чіткої стратегії атаки на декілька ринків одночасно і отримання внутрішньої зацікавленості від команди призводить до значно вищих успіхів у країні та міжнародного зростання більш швидкими темпами.

б. Найважливішим фактором успіху для розвитку міжнародних ринків є рівень підтримки виконавчої команди.


Довідник