“Darum reiche mir nun, bis oben an von des Rheines

Warmen Bergen mit Wein reiche den Becher gefüllt!

Daß ich den Göttern zuerst und Angedenken der Helden

Trinke, der Schiffer, und dann eures, ihr Trautesten!”

“Der Wanderer” Johann Hölderlin

“Отже, дай мені зараз, о Рейне,

З теплих гір твоїх, повний келих вина!

Щоби я за Богів та Героїв випив спочатку,

І потім Кохані, за Вас!”

“Мандрівник” Йоганн Гельдерлін

Фото: “Українська мить”

Ми працюємо заради них

Фото: “Pixabay”

37 потужних засобів для підприємців бути більш творчими

Раян Робінсон Dec. 14, 2017

Одна справа, про яку я дуже рано дізнався в моєму підприємницькому житті, полягає в тому, що прийде час, коли ваш розум стане пустий, і ви не зможете знайти жодної творчої думки. Навіть фахівці часом втрачають творчий геній. Фактично, існує багато доказів того, що ваш вік дозріває, коли ваша творчість знижується, якщо ви не активно виховуватимете її і не прагнете бути більш творчим на щоденній основі - пише Раян Робінсон.

У будь-якому разі, ви будете стикатися з часом, коли ваша творчість, здається, повністю зникає. Це може бути із-за накопичення стресу. Це може бути результатом непереборної зайнятості. Ви можете просто намагатися вирішити проблему, де ви не можете візуалізувати правильне рішення. Коли ви на секунду озираєтеся на проблему, може бути дуже важко вирватися із стану стагнації, і почати знову бути творчим. Ви не просто письменники, які страждають від короткотермінової відсутності творчості. Будуть часи, коли ви відчайдушні, тому що ваш творчий геній, схоже, залишає вас. Не бійтеся, є багато способів, за допомогою яких ви можете допомогти собі придумати більше креативних ідей, і врешті-решт вирішити вашу проблему.

Завдяки своєму власному досвіду з невдачами мені довелося (часто) примушувати себе відкривати нові і унікальні способи повернення моєї творчості. Як для підприємця, якщо ви сподіваєтесь стати успішним у світі бізнесу, іншого варіанту немає. Ви повинні знайти спосіб знову бути творчим. На основі всього, що я спробував, я можу запропонувати 37 способів для того, щоби підприємці могли бути більш творчими. Вони не всі працюватимуть однаково для вас, але якщо ви випробуєте деякі з цих тактик, це не повинно займати дуже багато часу, щоби змусити вашу творчість знову відновитись.

Ось вони:

1. Збирайте нові ідеї та ресурси

Будьте завжди в пошуках нових ідей та натхнення в межах ваших інтересів. Читайте широке коло різної літератури. Використовуйте Інтернет як інструмент навчання. Цікавтесь тим, що відбувається в галузі навколо вас. Зберігайте папку закладок у своєму веб-переглядачі або в папці "Вхідні", що містить все, що вам цікаво, що ви вважаєте, що ви можете послатися на це знову. Це ваші фонди в дощовий день, ти ніколи не знаєш, коли вам знадобляться творчі натхнення.

2. Поверніться до фонду "Дощовий день твоєї творчості"

Кожного разу, коли ви переживаєте творче вигоряння, подивіться на всі ідеї та натхнення, які ви збирали. Перегляньте свої закладки. Почніть просіювати через творче натхнення, яке ви зібрали. Чи є тут щось, що може бути корисним для вас зараз? Цей процес створював для мене чудеса.

3. Перехід до іншої активності

Часто наші найкращі ідеї приходять, коли ми навіть не розуміємо, що ми думаємо про проблему. Якщо ви перейдете до іншої діяльності, ваш розум продовжуватиме підсвідомо працювати над проблемою, яку ви залишили. Скільки разів ви відмовляєтесь відмовлятися, намагаючись запам'ятати щось, лише за відсутністю думки піти назад у твою голівницю пізніше, коли ти найменше чекав? Це трапляється зі мною весь час, тому охоплення цього підсвідомого творчого процесу стало великою частиною мого робочого часу.

4. Мозковий штурм

Мозковий штурм може бути дуже ефективним способом висвітлення нових творчих ідей. Ви можете поєднати це з картою пам'яті і почати з написання вашої загальної проблеми посередині сторінки. Звідти, подумайте про деякі дуже загальні сфери, на які потрібно зосередити увагу, виділивши їх як відокремлені від центральної ідеї. Потім ви можете звернутися до кожного з цих розгалужень і створити більше сусідні ідеї, і продовжувати розвивати ці ідеї далі в більш специфічних напрямках, поки ви не почали знаходити те, що шукаєте.

5. Зворотний мозковий штурм

Якщо у вас виникла проблема, то альтернативна методика мозкового штурму (зворотного мозкового штурму) - це виявлення можливих причин проблеми, а не фокусування виключно на можливих рішеннях. Після того, як ви зрозуміли причини проблеми, ви зможете скористатись ними, щоб допомогти вам ефективніше продумати рішення, які більш продумано спрямовані на вирішення основних причин проблем.

6. Зміна негативних думок в позитивному напрямку

Неймовірно, наскільки потужним є щось на зразок простого, оскільки зміна вашого настрою може допомогти вам бути більш творчим. Скажіть собі: "Я можу зрозуміти це". "Я відкритий для будь-яких ідей, які кожен може придумати". "Я знаю, що має бути спосіб вирішити це", або "якими кращими рішеннями я можу це знайти «Якщо ви повторюєте ці позитивні думки собі, а не зосереджуєтеся на більш негативному підході, де ви є жертвою проблеми, ви маєте набагато більше шансів отримати поштовх творчого натхнення, яке насправді допоможе вам вирішити вашу проблему, і набагато меншу ймовірність викинути важливі рішення, які приходять на думку.

7. Подумайте про добрі спогади

Вам не потрібно обмежувати своє позитивне мислення лише проблемою. Якщо ви можете згадати про успішні, щасливі моменти минулого, це полегшить вам натхнення прямо зараз. Тепер простіше придумати оригінальні думки, якщо у вас є щасливі спогади про ваші творчі успіхи в минулому.

8. Медитація

Медитація може бути неймовірним способом заспокоїти ваш розум. Деякі переваги медитації - це підвищена спрямованість, терпіння, спокій, ясність, розуміння та перспективи. Побічним ефектом покращення всього цього є значно підвищений рівень творчості.

9. Визначте свої цінності

Ми всі прямуємо за особистим набором цінностей, чи усвідомлюємо це чи ні. Ми будуємо систему цінностей, протягом життя, і те, як ми дивимося на життя (і на великий світ навколо нас) дуже впливає на нас. Подумайте про свої цінності. Акт аналізу вашої системи особистих цінностей, швидше за все, допоможе вам бути більш творчим у короткостроковій перспективі.

10. Зробіть перерву в рутинному житті

Якщо ви живете організованою роботою, ви, напевно, високопродуктивні та ефективні. Проте організована програма нічого не робить, щоб допомогти вашій творчості. Якщо ваш розум почувається порожнім, розбийте свою рутину на один день. Робіть по-різному. Змініть маршрут, яким ви йдете на роботу. Зустріньте нових людей. Їжте нову їжу. Робіть те, що ти ніколи раніше не робили. Просто побудьте іншим на один день. "Новий ти" також може придумати нові ідеї.

11. Уникайте бути перфекціоністом

Я часто говорив про те, що бути перфекціоністом не тільки погано для вашого здоров'я, але і погано для вашої творчості. Перфекціоністи проводять багато часу, фокусуючись на деталізації подій, але рідко проводять час, щоб оглянути весь шлях і творчо подумати про нові рішення, які не входять в зону їх комфорту. Якщо ви залишаєтесь перфекціоністом, ваш мозок не залишає місця для творчого мислення. Не чекайте ідеї, щоб вона повністю сформувалася, перш ніж поділитися з нею і працювати над її вдосконаленням.

12. Перегляньте стимулююче відео

Інформація на TED є очевидним місцем для початку, але на YouTube також є багато відеороликів, які, безсумнівно, підгодують ваші творчі соки. Просто уникайте дозволу собі відволікатися на відео милих кішок.

13. Прочитайте біографії або автобіографії надихаючих, творчих людей

Іншим способом стимулювати ваш мозок є прочитати інші успішні рекламні матеріали. Я підібрав багато таких прикладів, просто прочитавши про те, що працювало у творчих задумах минулого, і коли вони прийшли до творчого вигоряння. Як вони вирішили свої проблеми творчості? Чи є щось, чому ви можете повчитися на своїх успіхах чи невдачах?

14. Визначте свої цілі

Налаштування цілей може стати чудовим, неймовірно визвольним процесом. Для мене налаштування цілей дозволяє видалити зобов'язання та запити на свій час, які безпосередньо не пов'язані з моїми найближчими цілями. Витратьте час на роздуми над своїми довгостроковими цілями, а потім розбийте їх на більш дрібні, коротші терміни. Ви побачите, що процес виконання цього завдання приведе ваш розум у творчий спосіб і зробить достатньо чітким уявлення про те, на що ви повинні і не повинні зосереджуватися.

15. Створіть журнал

Якщо ви ще не здійснюєте звичайну практику журналювання, починаючи писати в журналі, ви можете розблокувати плідну творчість. Однак це вимагає самодисципліни. Якщо ви дасте собі можливість поміркувати над розвитком дня та виписати проблеми з якими ви зіткнулися, це чудовий спосіб виявити нові ідеї.

Далі буде ...


Довідник