“Darum reiche mir nun, bis oben an von des Rheines

Warmen Bergen mit Wein reiche den Becher gefüllt!

Daß ich den Göttern zuerst und Angedenken der Helden

Trinke, der Schiffer, und dann eures, ihr Trautesten!”

“Der Wanderer” Johann Hölderlin

“Отже, дай мені зараз, о Рейне,

З теплих гір твоїх, повний келих вина!

Щоби я за Богів та Героїв випив спочатку,

І потім Кохані, за Вас!”

“Мандрівник” Йоганн Гельдерлін

Фото: “Українська мить”

Ми працюємо заради них

Фото: “Pixabay”

ІТ-аутсорсинг - Статистика та факти

Statista Dec. 29, 2017

Аутсорсинг інформаційних технологій (АІТ), полягає у використанні постачальників послуг для надання бізнес-процесів на основі IT, додатків та інфраструктурних рішень. Аутсорсинг у більш загальних рисах означає, що частка робіт за контрактом стороннім постачальникам, як правило, спрямована на зменшення витрат. Такі послуги, як хмарне обчислення та його підгалузі, такі як "Програмне забезпечення як сервіс" (SaaS), є сусідніми службами, але розглядаються як частина основної служби ІТ-аутсорсингу - пояснюють в Statista.

Розрахунки за розміром ринку ІТ-аутсорсингу варіюються в залежності від того, як джерело визначає "аутсорсинг", і які галузі, послуги та сегменти включені. За даними Групи з інформаційних послуг, при концентрації на контрактах загальною вартістю більше 25 млн. доларів США річний обсяг надходжень від аутсорсингу інформаційних технологій оцінюється в межах 60-70 млрд. Доларів США. Тим часом Gartner оцінив глобальний ринок послуг із аутсорсингу IT на суму понад 280 мільярдів американських доларів на рік в 2013 році, тому що їх визначення АІТ включає аутсорсинг з використанням хмарних технологій та програмне забезпечення як сервіс. Згідно з оцінкою Forrester Research, глобальні бізнес та державні витрати на ІТ-аутсорсинг та технічне обслуговування залишаються більш ніж 440 мільярдами доларів США у 2016 році. Ця оцінка включає витрати на мережі, аутсорсинг додатків, аутсорсинг інфраструктури, хостинг, служби підтримки комп'ютерної техніки, керування додатками, та інфраструктурні хмарні сервіси.

Загалом, очікується, що розмір ринку ІТ-аутсорсингу скоротиться в найближчі кілька років, оскільки підприємствами буде досягнута економія коштів, перемістившись до менш дорогих хмарних середовищ. Проте окремі сегменти та ринки, такі як хмарне обчислення або аутсорсинг медичного обслуговування ІТ, за прогнозами, будуть зростати. Наприклад, аутсорсинг медичних послуг, очікується, збільшиться з близько 35 млрд. доларів США у 2013 році до приблизно 50 млрд. доларів до 2018 року.


Довідник