“Darum reiche mir nun, bis oben an von des Rheines

Warmen Bergen mit Wein reiche den Becher gefüllt!

Daß ich den Göttern zuerst und Angedenken der Helden

Trinke, der Schiffer, und dann eures, ihr Trautesten!”

“Der Wanderer” Johann Hölderlin

“Отже, дай мені зараз, о Рейне,

З теплих гір твоїх, повний келих вина!

Щоби я за Богів та Героїв випив спочатку,

І потім Кохані, за Вас!”

“Мандрівник” Йоганн Гельдерлін

Фото: “Українська мить”

Ми працюємо заради них

Фото: “Pixabay”

Більше ніж у двічі збільшили використання аутсорсингу IT-послуг із-за кордону технічні компанії США

Дункан Тюкер Dec. 31, 2017

Кількість технічних фірм, які використовують офшорні або зовнішні ІТ-послуги та послуги програмістів, розташованим за межами Сполучених Штатів, за останні два роки зросли більш ніж удвічі, згідно з оглядом використання ІТ технологій в 2015 році компанії BDO - пише Дункан Тюкер.

Кількість технічних компаній, які заявляють, що вони, ймовірно, скористаються послугами аутсорсингу у компаній, розташованими за межами США, майже втричі збільшилися з 5% до 14% у минулому році.

З тих фінансових директорів, які зараз працюють в офшорних або аутсорсингових підрозділах, 70% - здійснюють аутсорсинг або офшорні послуги з інформаційних технологій та програмування, збільшившись з 41% у 2014 році та 30% у 2013 році. Ще 74% - здійснюють аутсорсинг або офшорінг в галузі НДДКР, збільшившись з 54% минулого року. Це збільшення активності на НДДКР відбувається втой час, коли технологічні компанії прагнуть зберегти конкурентні переваги та запускати нові інноваційні продукти та покращувати сервіси. 41% фінансових директорів згадують конкуренцію, як найважливішу бізнес-задачу в 2015 році.


Пояснення деяких трендів аутсорсингу

Минулого року BDO опитування показало, що, хоча лише близько 14% фінансових директорів у США користувалися аутсорсингом в Латинській Америці, 57% заявили, що це буде регіон, де вони, найімовірніше, розглядають питання аутсорсингу в майбутньому. Джаміл зазначив, що він все ще очікує, що Латинська Америка та, зокрема, такі країни, як Мексика та Бразилія, зможуть стати дедалі популярнішими місцями для роботи кол-центрів, ІТ-послуг та виробництва.

Раптове зростання аутсорсингу ІТ-послуг минулого року, швидше за все, пов'язано з обмеженням талантів у США та більшою наявністю талановитих спеціалістів у інших країнах, сказав він. Опитування BDO показало, що 27% фінансових директорів вважають їх здатність залучати і зберегти кваліфіковану робочу силу, як найважливіший бізнес-виклик у 2015 році, а 23% описують брак кваліфікованої робочої сили як найбільший бар'єр для загального зростання галузі.


Стимули та низькі витрати

Гільермем Кампос, аналітик з інформаційних технологій у Frost & Sullivan, повідомив Nearshore Americas, що "протягом останніх двох-трьох років багато урядів у Латинській Америці почали створювати стимули для залучення більших інвестицій, пов'язаних з програмним забезпеченням, напівпровідниками, розробкою додатків для клієнтів та у відповідні сегменти."

Ці стимули заохочуюють місцеві компанії спеціалізуватися на розробці програмного забезпечення або науково-дослідницьких роботах, щоб надавати послуги аутсорсингу Сполученим Штатам, пояснив він. Це стало особливо поширеним в Мексиці, Колумбії, Чилі та Перу. Бразильські компанії працюють повільніше, вивчаючи ці можливості, оскільки "Бразилія має дуже великий внутрішній ринок, тому компанії тут не дуже використовуються для надання офшорних послуг Сполученим Штатам" - сказав Кампос .

Щодо латиноамериканських фірм, що спеціалізуються на розробці програмного забезпечення та інших ІТ-послуг, то "якість кінцевого продукту в Латинській Америці та Сполучених Штатах в основному однакова, а сервіс є набагато дешевшим", - додав Кампос. Крім того, зміни у валютних оцінках також сприяли інвестиціям у такі країни, як Бразилія, Колумбія, Перу та Мексика, оскільки американські фірми тепер можуть отримати більше за свої доларові інвестиції, сказав Кампос, зазначивши, що "один долар становить 3.4 бразильських, а два роки тому він був 1.6. Це відбувається і в інших країнах, і це є одним з основних факторів збільшення аутсорсингу у цьому регіоні."


LATAM проти Азії

Латинська Америка також починає забирати значну частину роботи кол-центрів, яка раніше була передана стороннім країнам, таким як Індія та Філіппіни, - сказав Джаміль. Нещодавнє зменшення офшорної роботи служби дзвінків або довідкових центрів, імовірно, пов'язано з "розчаруванням споживачів" та "менш бажаною якістю" послуг з традиційних ринків азіатських країн, сказав він. Це змусило компанії створити більше контактних центрів у Сполучених Штатах та Мексиці. "Оскільки ці країни покращують якість телефонних центрів і розвивають такий досвід, то цей ринок, як очікується, буде рости", - додав Джаміль.

Хоча Кампос очікує, що Латинська Америка продовжуватиме здійснювати більше ІТ-послуг та інвестицій в науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи, він визнав, що "існує ще більші виклики, оскільки існують й інші ринки, які мають ще кращу якість (або низькі ціни) та дуже хороші відносини з США. Він пояснив, що "через часовий пояс легше передавати сторонні послуги в Латинську Америку, але якщо ми розглянемо вартість розробки рішення в Колумбії або Перу та вартість його розробки в Індії, це, можливо, буде вдвічі дешевше в Індії ". Тому в майбутньому" більша частина американських інвестицій, як і раніше, буде пов'язана з такими країнами, як Індія та Корея, або навіть із Ізраїлем, який має дуже хороші відносини з Сполученими Штатами і створив програму спеціалізації програмного забезпечення і створює дуже багато продуктів для ринку США ".


Довідник