“Darum reiche mir nun, bis oben an von des Rheines

Warmen Bergen mit Wein reiche den Becher gefüllt!

Daß ich den Göttern zuerst und Angedenken der Helden

Trinke, der Schiffer, und dann eures, ihr Trautesten!”

“Der Wanderer” Johann Hölderlin

“Отже, дай мені зараз, о Рейне,

З теплих гір твоїх, повний келих вина!

Щоби я за Богів та Героїв випив спочатку,

І потім Кохані, за Вас!”

“Мандрівник” Йоганн Гельдерлін

Фото: “Українська мить”

Ми працюємо заради них

Фото: “Pixabay”

10 способів підвищити продуктивність ваших програмістів

Джастін Джеймс Jan. 2, 2018

Час розробника коштує не дешево, - і в багатьох випадках продуктивність розробника може бути покращена. Джастін Джеймс обговорює кілька способів усунення перешкод, які можуть заважати розробникам працювати на повну потужність.

Програмісти - це найдорожчі співробітники для найму. Їм виплачують заробітну плату, що вище середнього, порівняно з іншими працівниками, які мають подібний досвід та рівень освіти, і їх важко знайти в багатьох частинах країни. Зайве говорити, що час розробника є тим, що має сенс вживати заходів для підвищення ефективності та продуктивності вашого персоналу. Ось 10 порад, які допоможуть вам зробити це саме так.

1. Мінімізувати відволікання

Більшість менеджерів усвідомлюють, що програмування - це робота, яка вимагає тривалих періодів інтенсивної концентрації. Те, що вони не усвідомлюють, полягає в тому, що вони не виконують дуже хорошу роботу, яка б дозволила команді зосередити увагу на їх роботі. Відволікання можуть приймати всілякі форми: обмін миттєвими повідомленнями, електронні листи, запити на звіти, відключення ... цей список нескінченний. Що може зробити менеджер? Одна річ, яка може допомогти, полягає у зміні способу спілкування; почати використовувати персональні та телефонні розмови тільки для критично важливих елементів і попросити, щоб ваша команда не відволікалась на електронну пошту та чат протягом більшої частини дня. Якщо це можливо, посадіть членів своєї команди в закритих офісах, щоб речі, що відбуваються навколо них, не відволікали їх. І спробуйте не надсилати так багато запитів для звітів!

2. Максимізувати робочий час

В робочому дні існує вісім годин, і вам слід максимально ефективно використати вашу команду протягом цих восьми годин. Багато керівників вважають, що ключ до підвищення продуктивності - це робота більше восьми годин. Насправді ви побачите, що велика частина восьмигодинного робочого дня - це даремно витрачений час. Зустрічі, наприклад, вимагають не просто часу для зустрічі, але час, для приготування до зустрічі, відвідування та повернення від зустрічі, приїзд рано до зустрічі тощо. Зустріч, яка запланована на 30 хвилин, може споживати 60 хвилин. Поговоріть зі своєю командою і дізнайтеся, де вони "втрачають" багато часу і намагаються усунути ці витрачені години, де це можливо. Повірте, ваша команда швидше працюватиме, щоб бути більш ефективною протягом восьми годин, ніж навчиться любити 10-годинні робочі дні.

3. Підтримуйте фізичне та психічне здоров'я

Міцне фізичне та психічне здоров'я є важливим для ефективних працівників. Простіше кажучи, не можна працювати продуктивно, коли ви в стесовому стані. А погане фізичне здоров'я ускладнює увагу і комфорт у робочому середовищі. Ви не можете змусити людей з вашої команди йти в тренажерний зал або розпочати боротьбу зі стресом. Але ви можете зробити кроки, щоб заохотити здоровий спосіб життя. Наприклад, просимо, щоб поряд із торгівельними автоматами було кілька здорових альтернатив до звичайних 20 унцій пляшки кукурудзяного сиропу та кофеїну. Ознайомтесь із ознаками стресу чи вигорання у вашій команді, та знайдіть спосіб полегшити його.

4. Зупиніть забивання цвяхів викруткою

Є щось у світі розробки програмного забезпечення, що змушує багатьох менеджерів думати, що всі інструменти є безкоштовними. Може бути, що велика кількість дійсно є гарні відкриті джерела та безкоштовні інструменти. Але наполягаючи на тому, що вони роблять все, що вони можуть знайти на безкоштовному онлайн, вбиватимуть ефективність вашої команди. Якщо вам потрібна повна версія інструмента, купуйте її. На ринку існує кілька інструментів, які коштують більше тижня зарплати для програміста, але багато разів, коли ви використовуєте неправильні інструменти, або жодні інструменти то ви втрачаєте значно більше, ніж тиждень. Це означає, що вам доведеться періодично купляти програмне забезпечення, щоб допомогти програмістам виконувати свої завдання.

5. Зосередьтесь на програмуванні

Кілька років тому мені потрібно було забронювати квиток на навчання. Я провів близько 10 хвилин пошуку та знайшов рейс за ціною, яка здавалася розумною. Мєму босу не сподобалась ціна і він сказав мені, знайти кращу. Я провів наступний день-півтора, шукаючи інший рейс. В кінцевому підсумку я заощадив 50 доларів. Втрата 12 оплачуваних години була більшою, ніж вартість польоту. Мораль історії? Все, що не входить до вашого завдання, за визначенням, є марною тратою свого часу. Наймайте офісних адміністраторів для пошуку рейсів і замовлення канцелярських товарів; це те, для чого вони там.

6. Отримайте чіткі специфікації проекту

Кожен проект розвитку починається з специфікації того чи іншого виду. Погані характеристики призводять до того, що робота викидається або час витрачається даремно, оскільки команда розробників продовжує вимагати подальшого уточнення. Поговоріть зі своєю командою і дізнайтеся, чи постійно надходять запити, і передайте інформацію, необхідну для мінімізації втраченого та витраченого часу. Швидше за все, ваш процес опису проекту можна покращити, і таким чином ви заощадите тонну часу на розробці.

7. Переконайтеся, щодо безпеки та комфорту навколишнього середовища

Ваше офісне середовище відіграє важливу роль у роботі вашої команди - я не кажу про політику переробки офісів. Ви купуєте високоякісні, зручні стільці та столи для людей, які дозволяють їм працювати без болю? Або ви купуєте барахло з додаткового магазину місцевого коледжу? Чи ваші програмісти борються зі шкідниками ваших очей з яскравих накладних флуоресцентних ліхтарів, що приголомшують їх моніторами, чи є у них повноцінний кольоровий спектр? У вашому офісі дуже жарко чи дуже холодно? Гарне середовище полягає не лише в "комфорті", це про надання людям місця для роботи з мінімальним ризиком травми та болю. Ви також побачите, що люди у вашій команді будуть мати краще ставлення і зможуть працювати краще в більш дружньому офісному оточенні.

8. Зверніть увагу на ваше ставлення

Мій досвід полягає в тому, що ставлення лідера групи сильно впливає на всю команду, на краще або на гірше. Коли лідер групи добре налаштований, ця група працює все сильніше і краще, допомагає один одному. Коли лідер групи має погане ставлення, група слабкішає і бореться між собою. Як ваше ставлення впливає на вашу команду?

9. Не забувайте про наставників, тренінги та освіту

Одна з найбільш поширених скарг, які я чую від інших розробників, - це те, що їхні роботодавці інвестують мало грошей, та часу в їх постійне зростання. Очікується, що розробники вивчають нові технології та навички в свій час на своїй власній кухні. Багато хороших програмістів просто не мають часу, грошей або бажання це зробити. У результаті вони часто відстають в плані вивчення нових навичок або вдосконалення існуючих. Якщо ви хочете мати кращих програмістів у своїй команді, подивіться на те, щоб більш досвідчені люди вашої команди були наставниками менш досвідчених. Ви також хочете подивитися на можливості навчання. Навіть якщо навчання неможливе через бюджетні обмеження, цілком можливо вести внутрішні тренінги або дозволити працівникам витратити частину свого часу для самоосвіти. Оскільки ваші розробники стануть кращими на своїй роботі, вони будуть більш продуктивними.

10. Перевірка коду

Коли ви не пишете код, але можете писати код швидше і краще? Коли ви виконуєте огляд коду. Заплануйте регулярні години, щоб перевірити коди. Один з найкращих типів огляду коду - це коли у вас є хороший програміст, який дуже погано знайомий з проектом. Коли авторам потрібно пояснити подробиці, вони краще вивчають свій код, а іноді й аутсайдери бачитимуть проблеми, які всі інсайдери прогавили. Огляди коду коштують не що інше, як час, і часто заощаджують набагато більше часу, ніж вони беруть для проведення.


Довідник