“Darum reiche mir nun, bis oben an von des Rheines

Warmen Bergen mit Wein reiche den Becher gefüllt!

Daß ich den Göttern zuerst und Angedenken der Helden

Trinke, der Schiffer, und dann eures, ihr Trautesten!”

“Der Wanderer” Johann Hölderlin

“Отже, дай мені зараз, о Рейне,

З теплих гір твоїх, повний келих вина!

Щоби я за Богів та Героїв випив спочатку,

І потім Кохані, за Вас!”

“Мандрівник” Йоганн Гельдерлін

Фото: “Українська мить”

Ми працюємо заради них

Фото: “Pixabay”

Продаж вашого програмного забезпечення в Китай. Спершу перевірте законність.

Ден Харіс Jan. 4, 2018

Нещодавно ми спілкувалися з технологічною компанією, яка зв'язалася з одним із наших юристів у Китаї через місяці після того, як вже почала продавати свій програмний продукт у Китай. Вони прийшли до нас, шукаючи допомоги у вирішенні питання про продовження продажу свого програмного забезпечення з США або утворення в Китаї повністю зарубіжного підприємства і почати продаж через це підприємство своїх програмних продуктів - пише Ден Харіс.

Але перше, що ми розповіли цій компанії, було те, що продаж їх програмного забезпечення в Китаї порушив як закони про конфіденційність даних в Китаї, так і закони США щодо експортного контролю, і що це повинно бути припинено якомога швидше. Ця компанія просто ніколи не замислювалася над тим, що те, що вона може законно продавати в США, буде незаконним для його продажу в Китай.

Перш ніж виходити на будь-який міжнародний ринок, особливо той, який схожий на китайський, компанії повинні вивчати та розуміти свої вимоги до відповідності законодавству. Це особливо стосується технологічних компаній, оскільки в Китаї та Сполучених Штатах існують закони, спрямовані на високі технології.

Два комплекти законів, які ми найчастіше бачимо ігноруються американським високотехнологічним компаніям, коли вони прагнуть продаж в Китаї: закони про експорт контролю США та закони про захист даних в Китаї.

Багато хто знає, що Сполучені Штати забороняють продавати широкий асортимент продукції таким країнам, як Сирія, Північна Корея, Куба та Іран, але, мабуть, мало хто розуміє, що існує заборона на продаж різних продуктів для Китаю (та багатьох інших країн) . Адміністративні положення щодо експорту стосуються продажу програмного забезпечення, за яке уряд Сполучених Штатів може вимагати ліцензії. Ці правила стосуються програмного забезпечення, яке фізично відправляється та здійснюється електронним способом за кордон. Будь-яка технологічна компанія, у якої Адміністрація регулювання експорту вимагає експортну ліцензію, залежить від характеру продукту, призначенню його використання, його кінцевих споживачів та країни, куди він експортується. Недотримання правил Адміністрації регулювання експорту може призвести до застосування цивільних штрафів до 250 000 доларів США за порушення та кримінальних покарань до 1 000 000 доларів США, плюс до 20 років ув'язнення за порушення.

Законодавство про захист даних в Китаї також часто вступає в силу для американських (та інших іноземних) технологічних компаній, які продають свій товар в Китай. У Китаї дуже жорсткі закони про захист даних (дивіться, наприклад, Закони про захист від спаму в Китаї). Важливо, щоб ви дотримувалися законів про захист даних та конфіденційності даних. Більш важким є дотримання вимог, щодо того, що у Китаю ще не існує всеосяжного закону чи правила для захисту особистої інформації; це означає, що вам потрібно знати і досліджувати цілий ряд законів, щоб знати, чи відповідає те, що ви робите, китайському законодавству.

Підсумок: не надсилайте та не передавайте своє програмне забезпечення чи інший технологічний продукт до Китаю, перш ніж переконалися, що це відповідає як законам вашої власної країни, так і Китаю.


Довідник