“Darum reiche mir nun, bis oben an von des Rheines

Warmen Bergen mit Wein reiche den Becher gefüllt!

Daß ich den Göttern zuerst und Angedenken der Helden

Trinke, der Schiffer, und dann eures, ihr Trautesten!”

“Der Wanderer” Johann Hölderlin

“Отже, дай мені зараз, о Рейне,

З теплих гір твоїх, повний келих вина!

Щоби я за Богів та Героїв випив спочатку,

І потім Кохані, за Вас!”

“Мандрівник” Йоганн Гельдерлін

Фото: “Українська мить”

Ми працюємо заради них

Фото: "Gartner"

Gartner стверджує, що витрати на глобальні інформаційні технології досягнуть 3,7 трлн. доларів США в 2018 році

Gartner Jan. 8, 2018

За прогнозами світових витрат на інформаційні технології в 2018 році загальна сума складе 3,7 трильйона доларів США, що на 4,3 відсотка більше 2017 року, яка склала приблизно 3,5 трильйони доларів США, згідно останнього прогнозу Gartner, Inc.

Підприємницьке програмне забезпечення та ІТ-послуги продовжують демонструвати значне зростання, а послуги зв'язку продовжують бути найбільш витратними. За прогнозами, витрати на програмне забезпечення зростуть на 8,5% в 2017 році, а в 2018 році він збільшиться на 9,4% до 387 млрд. дол. США (див. Таблицю 1). Витрати на ІТ-послуги зростають на 4% в 2017 році, досягаючи 931 млрд. доларів, і в 2018 році збільшиться на 5,3% до 980 млрд. доларів.

Очікується, що сегмент пристроїв буде демонструвати зростання вперше за два роки з збільшенням на 5,3% в 2017 році та 5% в 2018 році. Підвищення середньої ціни продажу преміум-телефонів на зрілих ринках, частково завдяки впровадженню iPhone 8 і 10, а також основний попит на ПК від підприємств, які замінюють свої машини на комп'ютерах з Windows 10, стимулюють зростання цього сегмента.

Таблиця 1. Прогноз ІТ-витрат у всьому світі (млрд. доларів США)


 

Хоча очікується, що всі сегменти ІТ-витрат зростуть у 2017 році, компанія Gartner визначила 10 ринків у цих сегментах, які складуть найбільш динамічну частину прогнозу витрат на інформаційні технології в 2018 році.

Ці 10 ринків - у тому числі три хмарних сегмента (інфраструктура як служба [IaaS], інтегрована платформа як служба [iPaas] і платформа зв'язку як служба [cPaaS]) - варіюються від технологій, що покращують роботу цифрового робочого місця. Наприклад, аналітика робочої сили та проміжне програмне забезпечення для обробки відео повідомлень (MOM), безпека (виявлення та реагування на кінцеву точку), аналітика (розпізнавання інтелектуальних даних) та зберігання (мережеві дані в пам'яті). Всі вони прив'язані до можливостей та посилення зусиль цифрового перетворення підприємства.

P.S. Прогноз витрат на інформаційні технології Gartner у всьому світі є провідним індикатором основних технологічних тенденцій у всіх пристроях, ІТ-сервісах, системах обробки даних, корпоративних програмних і телекомунікаційних сервісах в різних географічних регіонах. ІТ та бізнесмени використовують ці квартальні звіти-передбачення, оскільки вони дозволяють удосконалити бізнес-стратегію та дорожню карту, щоб визначати пріоритети в інвестиціях та визначати можливості на ІТ-ринку, а також приймати критичні бізнес-рішення на перевірених методологіях.


Довідник