“Darum reiche mir nun, bis oben an von des Rheines

Warmen Bergen mit Wein reiche den Becher gefüllt!

Daß ich den Göttern zuerst und Angedenken der Helden

Trinke, der Schiffer, und dann eures, ihr Trautesten!”

“Der Wanderer” Johann Hölderlin

“Отже, дай мені зараз, о Рейне,

З теплих гір твоїх, повний келих вина!

Щоби я за Богів та Героїв випив спочатку,

І потім Кохані, за Вас!”

“Мандрівник” Йоганн Гельдерлін

Фото: “Українська мить”

Ми працюємо заради них

Фото: “Pixabay”

Путівник, щодо державної підтримки малого бізнесу Великою Британією в 2017 році

Крістіан Анеслі Oct. 31, 2017

Навіть у цю епоху суворої державної влади існує значна кількість державної допомоги, спрямованої на бізнес. Але ландшафт завжди зміщується – пише Крістіан Анеслі.

Для тих, хто починає або розвиває бізнес, важливо переконатися в наявності підтримки. Отже, враховуючи настрої нашої читацької аудиторії, нижче наведені джерела державної допомоги, яка може допомогти у 2017 році. Уряд також наполегливо працював над зміцненням своєї підтримки, роблячи її більш зручною. Сайт Business is Great включає підтримку, консультації та натхнення для зростаючого бізнесу, а також збирає доступні схеми фінансування та підтримки на сторінці пошуку з можливістю фільтрації. Це гідне місце для початку пошуку.

Так що там сьогодні? Ось наш огляд:

1. Гранти

Сьогодні більшість національних та місцевих грантів зосереджуються на конкретній бізнесовій діяльності чи цілях. Є деякі гранти на інвестиції, деякі стосуються використання енергії та навколишнього середовища, деякі з них спрямовані на навчання, а деякі - у вигляді податкових пільг, таких як податкові пільги НДДКР. Це не повна картина для отримання грантів, з програмою 2015 року Ваучери Росту, не кажучи вже про закриття Служби зростання бізнесу на початку 2016 року, але існує ще велика підтримка.

Перейдемо до різних варіантів отримання грантів:

Інвестиції

Є регіональні гранти (частково через програми регіонального фонду зростання), які підтримують зростання через капітальні інвестиції та створення робочих місць. Місцезнаходження вашого бізнесу може збільшити ваші шанси на успішне подання заявки на грант. Ви можете мати право на підтримку, якщо ви починаєте свою діяльність в економічно неблагополучному районі. Місцева підтримка (наприклад, субсидована оренда та ставки) часто також доступна, щоб заохотити малий бізнес почати роботу в певних регіонах.

Інновації

Є багато схем грантів, які заохочуватимуть дослідження та розробки (НДДКР) у високотехнологічних галузях Великобританії. Підтримка доступна для дослідження ідеї, до доказів концепції та розвитку. Періодично запускаються грантові дослідження та розробки, що зосереджуються на конкретних галузях промисловості, і існують добре встановлені податкові пільги, які підтримують широкий спектр науково-дослідних робіт.

Енергія та навколишнє середовище

Ці схеми визнають додаткові витрати для підприємств, які залучають або беруть участь у інвестиціях, що підвищують енергоефективність та зменшують вплив на навколишнє середовище. Програми науково-дослідної роботи доступні компаніям, що працюють над розробкою енергетичних та екологічних продуктів. Схеми гранту можуть бути доступними для нових будинків або для реконструкції існуючих будівель, які мають на меті покращити використання енергії. Капітальні надбання також доступні підприємствам, які встановлюють енергозберігаюче обладнання та процеси.

Тренінг

Допомога у розвитку кваліфікації та здібностей персоналу забезпечується через практичні заняття. Національна служба стажування дає поради роботодавцям щодо того, як розпочати програму стажування у своєму бізнесі, і в даний час ця пропозиція пропагується через урядовий сайт "Get in, go far", для проходження практики.

Податкові рельєфи

Якщо ж нічого в уряді не пропонують цілком підходить для вашого бізнесу, не відчаюйтесь. Як коротко вже згадувалося, уряд пропонує підтримку за допомогою податкових схем, таких як податкові кредити на НДДКР та інші надбавки на капітал для зменшення податкових зобов'язань.

2. Національна довідкова служба підтримки бізнесу

Друга широка область, на яку зосереджується увага, - це Служба Підтримки Бізнесу, яка залишається помітним елементом забезпечення державної підтримки бізнесу. Вона надає дороговказ, діагностичну підтримку та поради щодо вдосконалення бізнесу для підприємців перед запуском бізнесу, стартапів та вже існуючого бізнесу, щоб допомогти їм розпочати та розвиватися. Служба надає національну інформацію, яка потрібна всім підприємствам, а також поради та ознаки місцевих джерел підтримки (це те, що стало важливою завдяки створенню у 2011 році партнерства з місцевого підприємництва та мережі LEP). Лінія допомоги також корисна для позначення та пояснення того, як використовувати сторінку пошуку з фільтром, про яку вже згадувалося.

3. Веб-сайт GOV.UK

Наступним ресурсом для позначення є веб-сайт GOV.UK (https://www.gov.uk/) . Це єдиний пункт доступу до всіх державних служб та інформації, а також національних та місцевих послуг, що фінансуються державою. Він надає поради та інформацію про те, що компанії можуть і повинні робити, щоб стати добре та процвітати. Крім бази даних фінансів та підтримки, веб-сайт також має інформацію про: • Зайнятість людей • Гроші та податки • Бізнес та самозайнятість

4. Державні програми підтримки бізнесу

Останніми роками багато державних програм підтримки були закриті. Ми не маємо таких послуг як GrowthAccelerator та Служби зростання бізнесу, із закриттям Служби зростання ми також втратили субсидовані ресурси, як-от Консультативна служба з виробництва, хоча деякі, які працювали в цьому просторі, продовжують пропонувати свої послуги на комерційних умовах.

Що це залишає?

Mentors ME є одним ресурсом, який інтенсивно розвивається. Він надає доступ до 15 000 навчених волонтерських бізнес-наставників, від спільноти середнього та малого бізнесу, для посилення місцевих наставницьких мереж.

Департамент міжнародної торгівлі нещодавно перейшов у якості зовнішньої служби підтримки торгівлі урядом. Протягом багатьох років це було добре знайомо людям, як Торгівля та інвестиції Великобританії. Він надає поради щодо можливостей експорту, контактів на закордонних ринках, організації візитів за кордоном, електронної комерції, підготовки експорту та дослідження ринку. Загалом, він все ще є сильним ресурсом для будь-якого майбутнього експортера або міжнародного трейдера.

Innovate UK - це найновіша назва, за якою була Рада стратегії технологій. Вона надає гранти фінансами (а не порадами) для підтримки компаній, що займаються НДДКР та інноваціями, в основному через веб-конкурси, деякі з яких орієнтовані на МСП (наприклад, Smart Program і Innovation Vouchers). Він також підтримує мережі для з'єднання партнерів, щоб сприяти обміну знаннями.

Програма дизайнерської винагороди Дизайнерської Ради - це невелика національна програма, яка допомагає МСП використовувати дизайн для покращення продуктивності за допомогою спеціальних пакетів дизайнерської підтримки та коучингу, що надаються через дизайн-партнерів.

Офіс інтелектуальної власності надає ресурси та підтримку для захисту інтелектуальної власності. Вона надає такі послуги, як майстерні для малих та середніх підприємств, підвищення обізнаності про ІВ та інструменти оцінки в Інтернеті. Він також готує незалежних бізнес-консультантів, як аудиторів IP, щоб вони могли консультувати малі та середні підприємства з питань ІВ.

5. Британський Бізнес Банк

П'ятий ресурс, призначений для МСП, - це Британський Бізнес Банк. Це відносно нова ініціатива уряду. На його веб-сайті є проста у розумінні інформація про всі види фінансів та їх відносні переваги та недоліки. Мета полягає в тому, щоб зробити ринки фінансів кращими для малих підприємств у Великобританії на всіх етапах їхнього розвитку: запускати, розширювати та продовжувати працювати. Британський бізнес-банк є державним, але незалежним в управлінні. Це дає експертизу та державні гроші на ринки менших фінансових компаній. Він не позичає і не інвестує безпосередньо. Замість цього він працює з більш ніж 80 партнерами, такими як банки, лізингові компанії, фонди венчурного капіталу та веб-платформи. Підприємства подають заявку на фінансування через компанії-партнери, і тому, що бізнес працює ініціативно, вони можуть позичати та інвестувати більше, особливо молодим і швидше розвиваючим компаніям.

6. Місцева допомога для бізнесу

Нарешті, але не менш важливо, ми підходимо до Партнерства з місцевим підприємництвом (LEP), які зросли за своєю суттю завдяки розвиненій урядом програмі місцевого розвитку. LEP працюють з 2011 року. Це добровільне партнерство між місцевою владою та бізнесом в Англії для сприяння місцевому економічному розвитку. В результаті нещодавніх ініціатив уряду, на сьогоднішній день LEP доповнюють центри росту, пов'язані з усіма LEP. Вони забезпечують єдину локальну точку доступу для підтримки всієї діяльності державного та приватного секторів, що фактично є "інтерфейсом" для ЛЕП та іншої національної місцевої економічної підтримки. Партнерами Центру зростання є торговельні палати, Федерація малих підприємств та інші бізнес-структури, університети та університетські бізнес-школи, інші організації приватного сектору (включаючи місцевих партнерів, що надають національні програми) та національні уряди.


Довідник