“Darum reiche mir nun, bis oben an von des Rheines

Warmen Bergen mit Wein reiche den Becher gefüllt!

Daß ich den Göttern zuerst und Angedenken der Helden

Trinke, der Schiffer, und dann eures, ihr Trautesten!”

“Der Wanderer” Johann Hölderlin

“Отже, дай мені зараз, о Рейне,

З теплих гір твоїх, повний келих вина!

Щоби я за Богів та Героїв випив спочатку,

І потім Кохані, за Вас!”

“Мандрівник” Йоганн Гельдерлін

Фото: “Українська мить”

Ми працюємо заради них

Фото: "Pyxabay"

5 ефективних стратегій для управління стартапом

Файзан Раза Jan. 10, 2018

Ефективне управління стартап компанією вимагає певної кількості спеціальних знаннь у поєднанні з достатньою кількістю як ділового, так і практичного досвіду. Компанії, що починають працювати, часто схожі на тендітні квіти, які потребують належних поживних речовин для цвітіння та отримання прибутку. Однак вони також повинні управлятися правильно, щоб вони могли дати вражаючі результати.

Тож давайте поглянемо на п'ять важливих стратегій для керування компаніями-стартапами:

Фокус на малі цілі

Зосереджуючись на особливості ніші та спеціальності, з якими ви дуже добре знайомі, ви можете зробити свої спеціалізовані знання працювати на вас. Насправді, ви можете перетворити ваш малий бізнес на велику історію успіху за дуже короткий проміжок часу. Коли будь-який невеликий стартап спробує конкурувати з великою корпорацією, в дісності неможливо конкурувати з її масовими перевагами.

Однак, спеціалізуючись на конкретній сфері ринку, де ви маєте переваги, ви можете залучити багатьох клієнтів, які із задоволенням заплатять більше, щоб придбати ваші товари та послуги, які є більш релевантними для спеціального ринку, який їх цікавить. Доведено, що ця стратегія працює в багатьох різних ситуаціях, тому що це ідея, яка витримала випробування часу.

Уникати альтруїзму

Багато підприємців хочуть змінити світ, оскільки бачать проблеми, які вони хочуть вирішити. Хоча це часто підживлює мотиваційний фактор, необхідний для ефективного управління бізнес-процесом стартапа, він часто може призводити до катастроф. Успішні бізнес-моделі залежать від отримання стабільного прибутку. Це має бути вашою головною проблемою. Якщо це не так, то ви отримаєте неприємності.

Уникайте харизматичної фігури

Якщо ви станете хворими чи втратите працездатність, тоді ваш стартап, повинен мати можливість продовжуватись без вас. Найкращі компанії набагато більші, ніж їхні власники та лідери, тому що це командна робота, яка робить їх успішними. Наприклад, такі компанії, як Acuity, Citibank та Boston Consulting Group прекрасно працюють, оскільки всі їхні робочі частини знають, як правильно функціонувати як єдине ціле. Харизматичний лідер не потрібен.

Бюрократія це добре

Нерідко найкращі ділові рішення приймаються лише після того, як багато думок і обережних розрахунків було виконано. Це, як правило, передбачає процес, який вимагає спільного узгодження та розуміння. Важливо також зазначити, що для багатьох питань, що складають компроміси, часто вирішуються досвідченою групою експертів, так що жодне поспішне рішення з боку однієї особи не матиме шанс нанести шкоду бізнесу.

Не покладайтеся на тваринні інстинкти та емоції

Якщо мотивувати вашу команду лише великими промовами та розумними фразами то далеко ви не заїдете. Замість цього ваша команда потребує конкретно визначених цілей. Крім того, коли ці цілі виконуються, грошові винагороди є дуже доцільними і мотивуватимуть вашу команду набагато більше, ніж будь-яке емоційне заохочення.


Довідник