“Darum reiche mir nun, bis oben an von des Rheines

Warmen Bergen mit Wein reiche den Becher gefüllt!

Daß ich den Göttern zuerst und Angedenken der Helden

Trinke, der Schiffer, und dann eures, ihr Trautesten!”

“Der Wanderer” Johann Hölderlin

“Отже, дай мені зараз, о Рейне,

З теплих гір твоїх, повний келих вина!

Щоби я за Богів та Героїв випив спочатку,

І потім Кохані, за Вас!”

“Мандрівник” Йоганн Гельдерлін

Фото: “Українська мить”

Ми працюємо заради них

Фото: "BIOsens"

Український аграрний стартап виграв участь у найбільшому акселераторі у Європі

“Главком” Jan. 12, 2018

Український винахід для тестування якості продуктів потрапив на акселерацію Kickstart Acceleration до Швейцарії

Понад 1500 стартапів із усього світу працювали, щоб потрапити у програму найбільшого в Європі акселератора для навчання та допрацювання продукту в Швейцарії, але лише 30 зробили це. Серед них – український аграрний стартап BIOsens, який розробляє продукти Internet of Things (IoT), використовуючи біосенсори для швидкої діагностики харчової безпеки щодо мікотоксинів - повідомляє « Главком».

Швейцарський Kickstart акселератор прискорює результати проектів, які працюють над важливими проблемами. Це найбільша в Європі програма для стартапів, що працює в багатьох корпораціях і охоплює понад 80 засновників з усього світу. Завдяки академічним компаніям, корпораціям, міжнародним інвесторам та місцевій екосистемі запуску, вона пропонує амбіційним підприємцям безпрецедентні можливості для розвитку своїх компаній. Kickstart запрошує найбільш перспективні стартапи з різних галузей до Швейцарії протягом 11 тижнів, щоб отримати доступ до світової екосистеми. За ініціативою цифрових країн Швейцарії, програма керується Impact Hub у Цюриху.

«Перемогти було непросто. Стартапи були відібрані з понад 1500 заяв з усього світу, у фінальній частині процесу відбору - 2-денному буткемпі в Цюриху ми мали можливість висунути свої ідеї досвідченому журі, яке складалося з професіоналів галузі, інвесторів та корпоративних представників. Врешті-решт, 30 стартапів лише 2% від загалу, були обрані для участі в 11-тижневій програмі, яка відбудеться з 4 вересня по 17 листопада 2017 року. Ми очікуємо зустрічі з наставниками та командою Kickstart Accelerator у вересні», - підкреслює Андрій Карп’юк, розробник BIOsens, в розмові з «Главкомом».

«У середині липня у Цюриху ми змагалися у фінальній частині відбору за місце у Kickstart Accelerator. І нам дуже приємно, що наша українська розробка - біосенсор для тестування якості продуктів BIOsens була визнана журі, як важливий та перспективний проект. Сьогодні ми працюємо над розробкою методу експрес-діагностики мікотоксинів, це один із кроків для створення мобільної лабораторії. Ми маємо мету, основою якої є збереження життя людей. І сподіваємося, що програма навчання та роботи Kickstart Accelerator, знайомство зі світовими компаніями, трендами у галузі харчової безпеки допоможе нам допрацювати продукт. Вже зовсім скоро у Цюриху почнеться 11-тижнева програма, починаючи з 4 вересня, і українська команда BIOsens рада, що приєднається до неї», - зазначила Катерина Звєрєва, член команди BIOsens, CMO проекту.

Цього року в програму ввійшли стартапи з 15 країн світу, включаючи Південну Корею, Південну Африку, Фінляндію, Україну та Сінгапур. Майже дві третини стартапів (19) походять з Європи, тоді як п'ять стартапів будуть їздити в Цюрих із США, троє з Азії, два з Африки та один з Австралії.

Kickstart Accelerator базуватиметься в Kraftwerk, старій трансформаторній станції, яку було перетворено в унікальний центр співпраці та інновацій в центрі Цюріха.


Довідник