“Darum reiche mir nun, bis oben an von des Rheines

Warmen Bergen mit Wein reiche den Becher gefüllt!

Daß ich den Göttern zuerst und Angedenken der Helden

Trinke, der Schiffer, und dann eures, ihr Trautesten!”

“Der Wanderer” Johann Hölderlin

“Отже, дай мені зараз, о Рейне,

З теплих гір твоїх, повний келих вина!

Щоби я за Богів та Героїв випив спочатку,

І потім Кохані, за Вас!”

“Мандрівник” Йоганн Гельдерлін

Фото: “Українська мить”

Ми працюємо заради них

Фото: "Pyxabay"

Вплив культури на поведінку споживачів: США, Велика Британія, Індія та Китай

Хітеш Бхазін Jan. 14, 2018

Вплив культури на споживчу поведінку є глибоким, і якщо його неправильно зрозуміти або легковажно сприймати, тоді бізнес може виявитись невдалим на новому культурному ринку. Коли підприємства розширюються, вони вступають на більш широкі території, і в багатьох випадках підприємства працюють у більш ніж одній країні. Коли компанія справді мультинаціональна, це означає, що вона працює в багатьох різних культурах, крім того, вона працює в багатьох різних регіонах - пише Хітеш Базін.

Давайте візьмемо прості приклади відмінностей у культурах між двома країнами:

  • У Китаї запитання про прибуток людини, вік або сімейний стан є загальним, тоді як в США це вважається грубим.
  • Витрати у розвинених економік, такі як Великобританія, будуть зовсім іншими, ніж у країнах, що розвиваються. Те саме стосується і звичок економити. Споживачі Великої Британії, швидше за все, витрачають більше грошей, ніж інші країни, тому що вони мають високі доходи.
  • У більшості країн, коли ви йдете до когось, вам потрібно взяти із собою подарунки. У Китаї, навіть якщо хтось приходить до них, вони дають їм подарунки.

По суті, є дрібниці, які складають культуру особистості. Однак у світі маркетингу вплив культури на поведінку споживачів враховує три різні аспекти.

Культура в цілому - Подумайте про це як про слоган "Я люблю Індію" або "Я люблю США". Люди цих двох країн люблять країну за спадщину, яку вони мають, або за те, що трапилося в минулому, а також за те, як країна рухається вперед. Подібним чином, кожна людина із різних країн буде мати різний культурний рівень. І ця культура сильно впливає на споживача. Існує така заява: "Дитина завжди приймає культуру батьків". Отже, якщо батьки будуть грубими, дитина буде схожа. Отже, культура безперечно визначає індивідуальність, і шаблон купівлі індивідуума змінюється залежно від культури. Кращим прикладом впливу культури на поведінку споживачів є Макдональдс. Ті самі Макдональдс мають різний тип бургерів у США, Великобританії та Індії. Я впевнений, що це також буде в Китаї. Якби Макдональдс залишив той самий смак у всіх цих країнах, він не зміг би розширитися за межі США.

Субкультура - культуру нації можна зрозуміти на макрорівні, але багато країн поділяються також на субкультури. Субкультури зазвичай формуються на основі релігії та географії. Візьміть будь-яку демократичну країну, і ви знайдете багато різних регіонів які підрозділяються на регіони, що мають свої властивості. Так, наприклад, в Індії північ заповнений сикхами і пенджабами, а південь - південними індіанцями. Стиль одягу, мова, музика обох регіонів абсолютно різні. Зрозуміло, продукт, який куплятимуть окремі особи, також буде відмінним. На культурному рівні ці споживачі можуть всі купувати ті ж Макдональдс. Але на півночі, на місцевому рівні, Paratha або Kulcha продадуть більше, ніж Idli або Dosa (північна та південна індійська кухня відповідно).

Соціальний клас - будь то північ чи південь, незалежно яка країна, ефект культури на споживчу поведінку найбільше спостерігається на основі соціального класу особи. Якщо споживач належить до вищого соціального класу, він повинен купити Мерседес, щоб показати свій соціальний статус. З іншого боку, споживач низького соціального класу буде задоволений велосипедом. Соціальний клас впливає на різні аспекти споживача. Те, що він носить, на чому він їде, який продукт він потребує або не потребує, вирішуються на основі соціального класу. На основі цілеспрямованості соціального класу, компанія може змінити свій продукт на звичайний, преміум-класу і супер-преміум (наприклад, BMW). Таким чином, клієнт може зробити свій вибір відповідно до його соціального класу. Якщо у вас є лише звичайна продукція, суперпреміум-клас проігнорує вас. І якщо у вас тільки преміум-продукти, ви програєте в звичайному соціальному класі (ваш вибір робити щось на основі вашого головного цільового ринку).

Якщо компанія, яка виходить на новий ринок, не розуміє впливу культури на споживчу поведінку, то це матиме серйозні наслідки. Компанія також може не зрозуміти причину її невдачі. З іншого боку, компанія, яка інвестує в розуміння місцевої культури, може пройти довгий шлях до успіху свого продукту.


Довідник