“Darum reiche mir nun, bis oben an von des Rheines

Warmen Bergen mit Wein reiche den Becher gefüllt!

Daß ich den Göttern zuerst und Angedenken der Helden

Trinke, der Schiffer, und dann eures, ihr Trautesten!”

“Der Wanderer” Johann Hölderlin

“Отже, дай мені зараз, о Рейне,

З теплих гір твоїх, повний келих вина!

Щоби я за Богів та Героїв випив спочатку,

І потім Кохані, за Вас!”

“Мандрівник” Йоганн Гельдерлін

Фото: “Українська мить”

Ми працюємо заради них

Фото: "AFP"

Експорт української сільськогосподарської продукції до ЄС збільшився на 38,2% у січні-листопаді 2017 року

UkrInform Jan. 17, 2018

У січні-листопаді 2017 року товарообіг між Україною та Європейським Союзом збільшився на 1,715 мільярда доларів, або на 31,1% порівняно з аналогічним періодом у 2016 році та склав 7,2 мільярда доларів. Водночас, за даними заступника міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольги Трофімцевої, експорт сільськогосподарської та харчової продукції з України до країн ЄС склав 1,4 млрд. дол., або 38,2%, і склав 1,4 млрд. дол. США.

"Ми раді, що працює Угода про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС, і це відображається в цифрах зростання нашого двостороннього торговельного обороту в аграрному та продовольчому секторах. Ми також сподіваємось, що ця позитивна тенденція збережеться і в майбутньому, беручи до уваги нашу активну роботу щодо приведення нашого українського законодавства у відповідність до стандартів ЄС", - зазначила Трофімцева, повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики.

Заступник міністра також підкреслила, що серед продуктів, які в основному експортуються Україною в ЄС протягом звітного періоду, були зернові (1,4 млрд. дол. США), рослинні олії (1,3 млрд. дол. США) та насіння олійних культур (0,9 млрд. дол. США).

"Поряд з цими традиційними експортними продуктами ми значно збільшили експорт солодових екстрактів, борошняних продуктів, зернових (на 31,7 млн. дол. США), хлібобулочних та кондитерських виробів (на 15,4 млн. дол. США), масла (на 2,4 млн. дол), казеїну (на 11,9 млн. дол. США) ), шоколад та інші продукти, що містять какао (на $ 7,9 млн.) і т. д. ", - зазначила Трофімцева.

За даними заступника міністра, перші п'ять країн, що імпортують українську сільськогосподарську продукцію в січні-листопаді 2017 року, були Нідерланди (18,4%), Іспанія (14,4%), Польща (13,3%), Італія (11,8%) та Німеччина (10,3%).


Довідник