“Darum reiche mir nun, bis oben an von des Rheines

Warmen Bergen mit Wein reiche den Becher gefüllt!

Daß ich den Göttern zuerst und Angedenken der Helden

Trinke, der Schiffer, und dann eures, ihr Trautesten!”

“Der Wanderer” Johann Hölderlin

“Отже, дай мені зараз, о Рейне,

З теплих гір твоїх, повний келих вина!

Щоби я за Богів та Героїв випив спочатку,

І потім Кохані, за Вас!”

“Мандрівник” Йоганн Гельдерлін

Фото: “Українська мить”

Ми працюємо заради них

Фото: "Pyxabay"

Майже три чверті скарг надійшли від малого і середнього бізнесу. Бізнес-омбудсмен розповів, чим незадоволені підприємці.

НВ Feb. 2, 2018

У 2017 році Рада бізнес-омбудсмена отримала на розгляд 1638 скарг від підприємців з усіх областей України і закрила 1042 розслідувань – це вдвічі більше, ніж 2016 року. Про це йдеться в прес-релізі Ради - повідомляє НВ.

Найчастіше бізнес скаржився на дії податкових (61%) та правоохоронних органів (12%), державних регуляторів (9%) та органів місцевого самоврядування (5%), а також митниці (3%). Загалом ці питання склали 90% усіх звернень.

Майже три чверті скарг надійшли від малого і середнього бізнесу. Частка українських підприємців в загальній структурі звернень склала 82%. Серед найбільш активних індустрій, які зверталися до бізнес-омбудсмена - оптова торгівля (30%), промислове виробництво (15%), сільське господарство (10%), представники ринку нерухомості (8%) і приватні підприємці (6%).

Більше третини всіх звернень були з Києва. Варто зазначити, що частка скарг зі столиці, яка становила майже половину у 2016 році, поступово зменшується на користь регіонів. Найбільш активними за кількістю поданих скарг стали Дніпропетровська (8%), Одеська (8%), Київська (7%) і Харківська (7%) області.

Також зазначається, що Рада бізнес-омбудсмена підписала меморандум про співпрацю зі Службою безпеки України. Це вже дев'ятий документ про партнерство інституції з державними органами. Рада підготувала 2 пакети системних рекомендацій для уряду з питань боротьби з рейдерством і викликам бізнесу у взаємодії з органами місцевого самоврядування.

Крім того, згідно з даними бізнес-омбудсмена, державні органи виконали 91% рекомендацій Ради.


Довідник