“Darum reiche mir nun, bis oben an von des Rheines

Warmen Bergen mit Wein reiche den Becher gefüllt!

Daß ich den Göttern zuerst und Angedenken der Helden

Trinke, der Schiffer, und dann eures, ihr Trautesten!”

“Der Wanderer” Johann Hölderlin

“Отже, дай мені зараз, о Рейне,

З теплих гір твоїх, повний келих вина!

Щоби я за Богів та Героїв випив спочатку,

І потім Кохані, за Вас!”

“Мандрівник” Йоганн Гельдерлін

Фото: “Українська мить”

Ми працюємо заради них

Фото: "Pyxabay"

6 кроків до створення успішної SEO стратегії

Дру Фортін Feb. 4, 2018

В даний час більшість підприємств розуміють основні концепції SEO (пошукова оптимізація) і чому це важливо. Однак, коли справа доходить до розробки та реалізації здорової стратегії SEO, більшість підприємств не знають, з чого почати. Нижче наведено шість кроків, які ви можете зробити, щоб переконатися, що всі ваші базові елементи SEO є охопленими.

Крок 1. Створіть список ключових слів

Ключові слова є основою SEO, і вибір правильних може зробити або порушити вашу стратегію SEO. Складіть список близько 10 ключових слів, пов'язаних із вашим продуктом або послугами. Підключіть ці ключові слова до Інструменту добору ключових слів Google і знайдіть варіанти, які мають сенс для вашого бізнесу.

Використовуючи обсяг пошуку та конкуренцію в якості вашої мети, звузимо список до 10-15 ключових слів, які ви хочете оцінити. Потім оцініть цей список у порядку пріоритету або релевантності вашого бізнесу.

Ваш список ключових слів повинен бути документом, який живе та дихає, який ви переглядаєте та оновлюєте не рідше одного разу на місяць. Це дозволить вам залишатися в режимі дослідження ключових слів і зберігати список ключових слів із тенденціями в галузі та пошуку.

Крок 2. Створіть сторінки, орієнтовані на ключові слова

Коли мова йде про веб-сайти та рейтинги в пошукових системах, завжди краще мати кілька веб-сторінок, пристосованих до певних ключових слів або фраз. Спроба отримати одну сторінку для оцінки кількох ключових слів може бути майже неможливо.

Використовуйте свій список ключових слів, щоб визначити, скільки різних веб-сторінок потрібно створити. Зрештою, кількість веб-сторінок, які ви створюєте, повинна співпадати з кількістю різних продуктів, пропозицій та розташувань вашого бізнесу. Це допоможе вашим потенційним клієнтам знайти вас у пошукових системах незалежно від того, які ключові слова вони використовують.

Кожна веб-сторінка повинна включати релевантний вміст для потенційних клієнтів, а також включати зображення та посилання на сторінки вашого сайту, щоб покращити роботу користувачів.

Створіть список всіх різних веб-сторінок, які хочете створити, і оцініть їх по порядку. Потім створіть графік і розробіть план для створення цих сторінок. Ви будете продовжувати створювати нові веб-сторінки та вдосконалювати існуючі, продовжуючи дослідження та оптимізацію ключових слів. Тримайте свій список оновленим та визначте пріоритет тим веб-сторінкам, які допоможуть вам найкращим чином досягти ваших бізнес-цілей.

Крок 3. Налаштування блогу

Блоги можуть стати неймовірним способом оцінювання ключових слів і залучення користувачів вашого веб-сайту. Зрештою, кожен пост блоґу - це нова веб-сторінка, яка дає вам ще один шанс оцінити пошукові системи. Якщо у вашого бізнесу ще немає блогу, встановіть його і оновлюйте свій блог не рідше одного разу на тиждень. Пам'ятайте, що ви блогуєте в першу чергу вашу аудиторію, а не пошукові системи. Напишіть про те, у чому зацікавлена ваша аудиторія та/або потенційні клієнти, переконайтеся, що ви, в разі потреби, включаєте відповідні ключові слова, і ваша аудиторія, природно, знайде вас.

Крок 4. Створіть план побудови посилань

Хоча наші перші три кроки були присвячені тактиці SEO на сторінках, посилення посилань є основною метою позасторінкової SEO, і це також величезний фактор, який визначає, як пошукові системи оцінюють ваші веб-сторінки. Приділіть певний час для мозкового штурму всіма способами залучення вхідних посилань на ваш веб-сайт. Почніть з малого - можливо, поділитися своїми посиланнями з іншими місцевими компаніями в замін посилання на їхні сайти. Напишіть кілька публікацій в блозі та поділіться ними в Twitter, Facebook, Google+ і LinkedIn. Подумайте про наближення інших блогерів до можливостей гостьових блогів, за допомогою яких ви можете посилатися на ваш веб-сайт. Ще один чудовий спосіб залучити вхідні посилання - це використовувати ваш блог для публікації статей, пов'язаних із поточними подіями або новинами. Таким чином, ви отримуєте зв'язок із галузевим менеджментом або іншими блогерами.

Крок 5: Залишайтеся актуальними в новинах та практиках SEO

Подібно загальному маркетинговому ландшафту, пошуковий простір постійно розвивається. Залишаючись на вершині поточних тенденцій та найкращих практик, це складне завдання, але існує кілька онлайнових ресурсів, які дозволяють вам легко залишатися на вершині новин про SEO та змін, які можуть вплинути на ваш веб-сайт та стратегію вашого SEO. Ось декілька ресурсів для перевірки:

Крок 6. Вимірюйте та відстежуйте успіх вашого SEO

SEO може зайняти багато часу та зусиль. Яку користь витрачає весь цей час і зусилля, якщо ви не бачите плоди своєї праці? Є багато показників, за якими ви можете відстежувати щодня, щотижня чи щомісяця, щоб стежити за своїм SEO-планом та оцінити свій успіх. Створіть щомісячну інформаційну панель за допомогою Excel або пакета веб-аналітики, щоб ви могли контролювати, скільки трафіку надходить на ваш веб-сайт із звичайного пошуку.

Крім того, відстеження індексованих сторінок, лідерів, рентабельності інвестицій, вхідних посилань, ключових слів та фактичного рейтингу на SERPs (сторінки результатів пошукової системи) допоможе вам визнати ваш успіх, а також визначити сфери можливостей.

Чи є у вас стратегія оптимізації для вашого бізнесу? Чи постійно ви переглядаєте його, щоб підвищити ефективність свого веб-сайту в пошукових системах?


Довідник