“Darum reiche mir nun, bis oben an von des Rheines

Warmen Bergen mit Wein reiche den Becher gefüllt!

Daß ich den Göttern zuerst und Angedenken der Helden

Trinke, der Schiffer, und dann eures, ihr Trautesten!”

“Der Wanderer” Johann Hölderlin

“Отже, дай мені зараз, о Рейне,

З теплих гір твоїх, повний келих вина!

Щоби я за Богів та Героїв випив спочатку,

І потім Кохані, за Вас!”

“Мандрівник” Йоганн Гельдерлін

Фото: “Українська мить”

Ми працюємо заради них

Фото: "Pyxabay"

Успішний маркетинг соціальних мереж у вашій компанії! (Частина І)

Олаф Коп Feb. 7, 2018

Маркетинг соціальних мереж (SMM - Social Media Marketing) останніми роками на вустах усіх людей, зокрема, через соціальні мережі, такі як Facebook і Google+. Незважаючи на це, це все ще є новою територією для багатьох компаній, і часто перші зусилля з реалізації не мають успіху і залишаються покинутими. Історії успіху в маркетингу соціальних мереж рідкісні. Але чому багато компаній мають стільки складнощів з використанням соціального маркетингу? - пише Олаф Коп.

У цій статті будуть обговорюватися важливі передумови успішного маркетингу соціальних мереж в компаніях. Крім того, я хотів би пояснити, де часто виникають підводні камені і які сфери SMM можуть бути передані зовнішніми установами і що повинно бути зроблено внутрішньо.

По-перше, потрібно пояснити принципово, що таке маркетинг соціальних мереж, і які завдання та цілі включає SMM. Зауважимо, що багато людей говорять про SMM, не зрозуміючи фундаментальних питаннь.

Власні вимоги до успішного маркетингу соціальних мереж

Подібно до SEO, маркетинг соціальних мереж повинен бути закріплений у компанії та її філософії чи політиці. Не менш важливими є короткі внутрішні канали зв'язку, що дозволяє швидко реагувати і забезпечити прямий зв'язок з клієнтами. Можливість взаємного діалогу між працівниками компанії та зацікавленими сторонами або клієнтами повинна бути можлива без значної затримки.

Межі між маркетингом соціальних мереж, обслуговуванням клієнтів, маркетингом, SEO та PR є тонкими. Таким чином, безперервний обмін між соціальним медіа маркетингом і відповідними відомствами повинні мати місце для того, щоб уникнути розбіжностей в громадському іміджі компаній, але також може залежати від результатів діалогу в майбутніх PR і маркетингових заходах.

Маркетинг соціальних мереж займає багато часу, і ви не зможете не зробити хоча б кілька робочих місць, враховуючи, що ця робота достатньо емоційна та має достатню додану вартість для соціального середовища.

Маркетинг соціальних мереж: стороннє агентство чи власні ресурси?

Маркетинг соціальних мереж охоплює різні сфери відповідальності, що робить його більш-менш виправданим для передачі стороннім організаціям.

1. Концепція

Концепція маркетингових кампаній у соціальних мережах є основою для успішних результатів та досягнення цілей. Тут ви можете взяти консультацію у агентства з маркетингу соціальних мереж, щоб уникнути помилок. Однак слід відокремити структурні концепції та поняття, пов'язані з кампанією. Хоча стратегічна структурна концепція, наприклад, робочі процеси та посібники повинні розроблятися в першу чергу від самої компанії. На початку кампанії робляться орієнтовані концепції для таких рекламних кампаній у соціальних мережах. Для розробки ідеї щодо вірусного вмісту або вибору відповідних каналів для посіву безумовно має сенс викликати зовнішню допомогу.

2. Виробництво контенту

Результати досліджень Болдмута в 2006 році (див. Малюнок), на мій погляд, все ще є репрезентативними.

Джерело: Boldmouth Study (2006)

Якщо рекламовані продукти не мають жодних перерахованих властивостей, або якщо емоційності бракує, ситуація ускладнюється. Тоді вам доведеться вдатися до вірусних контейнерів, які враховують "6 Особливих Кнопок" Марка Хьюза:

  • табу (секс, брехня);
  • незвичайні події;
  • виняткові випадки;
  • чудернацькі ситуації;
  • секрети.

Залежно від концепції, вміст соціальних медіа може бути більш-менш складним. Якщо у випадку продуктів з великою емоційністю та додатковою цінністю слід розповсюджувати лише інформацію у формі тексту, то коли справа доходить до більш технічного змісту, такого як програми, віджети, відеоролики тощо, все залежить від внутрішніх можливостей та технічних знань, або вам потрібно звернутися до зовнішнього партнера. Також у виробництві та засвоєнні вірусних контейнерів варто спиратися на досвід зовнішнього агентства.

У другій частині статті ви дізнаєтесь більше про інші сфери маркетингу соціальних мереж, такі як: Розсіювання та Моніторинг.


Довідник