“Darum reiche mir nun, bis oben an von des Rheines

Warmen Bergen mit Wein reiche den Becher gefüllt!

Daß ich den Göttern zuerst und Angedenken der Helden

Trinke, der Schiffer, und dann eures, ihr Trautesten!”

“Der Wanderer” Johann Hölderlin

“Отже, дай мені зараз, о Рейне,

З теплих гір твоїх, повний келих вина!

Щоби я за Богів та Героїв випив спочатку,

І потім Кохані, за Вас!”

“Мандрівник” Йоганн Гельдерлін

Фото: “Українська мить”

Ми працюємо заради них

Фото: "Pyxabay"

Кабмін створив агентство з просування українських товарів за кордоном

Наталія Микольська Feb. 8, 2018

Кабінет Міністрів України створив Експортно-кредитне агентство (ЕКА) у формі приватного акціонерного товариства. Відповідні рішення було прийнято на засіданні уряду 7 лютого. Основною метою роботи агентства буде сприяння експансії українських товарів і послуг - повідомляє торговий представник України - заступник міністра МЕРТ України Наталія Микольська.

ЕКА буде здійснювати страхування експортних кредитів, зовнішньоекономічних договорів, прямих інвестицій з України.

Також агентство візьме участь у виконанні програм часткової компенсації процентних ставок по експортних кредитах, надаватиме гарантії на виконання обов'язків українськими експортерами під час їх участі в міжнародних тендерах і проводити консультаційні заходи.

Згідно з текстом постанови про створення агентства, який мають Українські Новини, управління належними державі корпоративними правами ЕКА буде здійснювати Міністерство економічного розвитку і торгівлі.

Зокрема, міністерство повинно забезпечити процес випуску і розміщення першого випуску акцій в кількості 200 тис. штук. Акціонерами товариства можуть бути держава, фізичні та юридичні особи.

Наглядова рада агентства складатиметься з 5 осіб, правління також буде складатися з 5 чоловік. Статутний капітал ЕКА складе 200 млн грн.

Раніше заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - продавці України Наталія Микольська заявляла, що для початку роботи ЕКА необхідно 346 млн грн, тоді як в державному бюджеті на поточний рік закладено лише 200 млн грн.

Пані Микольська пояснює: "Як тепер будемо рухатися далі? Очікуємо завершення юридичної частини створення ЕКА протягом найближчих 4-х місяців. Далі розпочнеться робота над запуском його продуктів та відбір відповідних спеціалістів." 
 
Більше про ЕКА у презентації за посиланням.

 


Довідник