“Darum reiche mir nun, bis oben an von des Rheines

Warmen Bergen mit Wein reiche den Becher gefüllt!

Daß ich den Göttern zuerst und Angedenken der Helden

Trinke, der Schiffer, und dann eures, ihr Trautesten!”

“Der Wanderer” Johann Hölderlin

“Отже, дай мені зараз, о Рейне,

З теплих гір твоїх, повний келих вина!

Щоби я за Богів та Героїв випив спочатку,

І потім Кохані, за Вас!”

“Мандрівник” Йоганн Гельдерлін

Фото: “Українська мить”

Ми працюємо заради них

Фото: "Pyxabay"

Уряд України створив Раду з питань інтелектуальної власності

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України Feb. 9, 2018

7 лютого за ініціативи Мінекономрозвитку Уряд ухвалив рішення про створення Ради з питань інтелектуальної власності, що здійснюватиме координацію процесів щодо функціонування і розвитку системи правової охорони інтелектуальної власності в Україні.

Планується, що Рада діятиме як тимчасовий дорадчий орган при Кабінеті Міністрів. Очолить Раду Перший віце-прем’єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

“Створення Ради є черговим важливим кроком до розбудови системи інтелектуальної власності в Україні, що є важливим пріоритетом роботи Уряду. Це також відповідає зобов’язанням України у рамках міжнародних угод, які є частиною світової системи охорони прав інтелектуальної власності”, - прокоментував рішення Уряду Степан Кубів.

Відповідно до положень щодо діяльності Ради, її основними завданнями є:

    • координація взаємодії органів виконавчої влади у сфері інтелектуальної власності;
    • визначення шляхів та механізмів розв’язання проблемних питань, що виникають під час формування та реалізації державної політики у сфері інтелектуальної власності;
    • розробка пропозицій у сфері інтелектуальної власності, зокрема щодо розвитку цієї сфери, забезпечення інтеграції України у міжнародний та європейський інтелектуальний простір з урахуванням національних інтересів, розвитку і реформування державної системи правової охорони інтелектуальної власності тощо.

За словами заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайла Тітарчука, Рада з питань інтелектуальної власності стане надійним майданчиком для формування та координації політики у сфері захисту інтелектуальної власності з урахуванням експертної думки представників органів державної влади, бізнесу та громадського сектору. Це, у свою чергу, сприятиме ефективності реформи захисту прав інтелектуальної власності в Україні.

До складу Ради увійдуть 30 осіб, серед яких: очільники ЦОВВ, силових структур, представники законодавчої та судової влади, керівники підприємств та громадських організацій.


Довідник