“Darum reiche mir nun, bis oben an von des Rheines

Warmen Bergen mit Wein reiche den Becher gefüllt!

Daß ich den Göttern zuerst und Angedenken der Helden

Trinke, der Schiffer, und dann eures, ihr Trautesten!”

“Der Wanderer” Johann Hölderlin

“Отже, дай мені зараз, о Рейне,

З теплих гір твоїх, повний келих вина!

Щоби я за Богів та Героїв випив спочатку,

І потім Кохані, за Вас!”

“Мандрівник” Йоганн Гельдерлін

Фото: “Українська мить”

Ми працюємо заради них

Фото: "Pyxabay"

Корея прагне збільшити обсяг експорту МСП

Кім Кюн-хо March 9, 2018

Південна Корея активізує зусилля, спрямовані на збільшення експорту малих та середніх підприємств (МСП), багато хто з яких намагаються залишатися на плаву на млявому внутрішньому ринку - пише Кім Кюн-хо.

За даними Адміністрації малого та середнього бізнесу (АМСП), менше одного з 10 місцевих малих підприємств мають суттєві перевезення своїх товарів за кордон.

Парк Сунг-Таек, голова Корейської федерації МСП, заявив, що для малих і середніх підприємств країни не буде майбутнього, оскільки вони будуть залежати від внутрішнього попиту та залишатись постачальниками запасних частин для великих виробників. Надмірна конкуренція серед дрібних фірм за обмежені частки внутрішнього ринку підриває ефективність економіки.

Експерти відзначають, що посилення експорту МСП також має вирішальне значення для подолання зростаючого глобального протекціонізму та зміни на місцевому ринку праці.

Політика, оголошена АМСП раніше цього місяця, була спрямована на допомогу в розширенні експорту малими компаніями у співпраці з іншими відповідними державними установами.

Міністр АМСП Джо Юн-суп очікує, що експортні поставки з боку місцевих малих і середніх підприємств і посередницьких компаній складуть $ 250 млрд в цьому році, що становить половину від загального обсягу експорту країни, в порівнянні з 38 відсотків у минулому році.

Він сказав, що безглуздо розрізняти місцеві та закордонні ринки, оскільки експорт стає необхідністю, а не вибором, для корпоративного зростання.

Вивантажувані вивезення від місцевих МСП зафіксували річне збільшення на 2% у минулому році, тоді як загальний експорт у Кореї знизився на 5,9%.

Представники Міністерства торгівлі прогнозують експорт країни виросте на 2,9 відсотка в цьому році після двох років поспіль зниження на тлі відновлення в країнах з розвиненою економікою і великих ринках, що розвиваються по всьому світу.

Згідно з нещодавнім опитуванням деяких 720 експортерів та іноземних імпортерів корейської продукції, проведеного державним агентством сприяння торгівлі в Кореї, обсяги постачань Кореї за кордон складуть прогнозоване зростання в 3,4% у 2008 році до 512,5 млрд. доларів у 2017 році.

Як знак для підтримки таких оптимістичних прогнозів, останні дані митниці показали, що експорт країни збільшився на 25%, порівняно з роком раніше, за перші 20 днів цього місяця.

Проте, багато експертів застерігають, що зовнішні умови для корейських експортерів будуть погіршуватися в 2017 році, оскільки президент США Дональд Трамп здійснює свою протекціоністську політику, і Китай посилює відповідальні заходи проти Сеула за згоду з розгортанням передової системи протиракетної оборони США.

Що потрібно для подолання цих несприятливих ​​обставин - це спонукати більше компаній, особливо малих і середніх підприємств, до більш диверсифікованих ринків за кордоном, - говорять вони.

За даними Корейської міжнародної торгової асоціації, лише 2,6 відсотка малих і середніх підприємств країни займаються експортом, тоді як вони займають 99 відсотків виробничих фірм в Кореї. Ця цифра значно нижча корейських партнерів - 5,2 відсотка у США, 9,7 відсотка у Німеччині та 10 відсотків у Канаді.

 

 

Уряд наполягає на двосторонніх стратегіях, спрямованих на виховання більшого числа експортерів МСП, і допомоги існуючим експортерам продовжувати збільшувати постачання за кордон. У рамках таких зусиль АМСП планує розширити фінансову підтримку наукових досліджень та розробок, спрямовувати іноземних туристів на придбання продуктів, виготовлених невеликими фірмами на місцевих традиційних ринках, і надати більш корисну інформацію на закордонних ринках шляхом створення нових бізнес-центрів у Південно-Східній Азії та Латинській Америці.

Як свідчать експерти, паралельно із посиленою політичною підтримкою, малі та середні компанії самі повинні бути більш агресивними у пошуку можливостей продавати свою продукцію за кордоном.

"Місцеві МСП повинні змінити своє довготривале пасивне ставлення до виходу на зарубіжні ринки, якщо вони будуть виживати в епоху низьких темпів зростання", - заявив Джан Хюн-сок, дослідник KITA.

Джанг сказав, що малі та середні компанії можуть і повинні бути заохочені завдяки успіху деяких своїх однолітків у просуванні на світові ринки.

Приклад, який часто наводили експерти, є місцевий виробник офісних стільців, які минулого року експортували обсягом близько 5 мільйонів доларів. Компанія, Dawon Chairs, щорічно інвестує 500 мільйонів вон (428 400 доларів США) у світовий маркетинг, оскільки в 2012 році вона створила команду із зарубіжних операцій.

Експерти також відзначають, що місцеві малі та середні підприємства, особливо виробники косметики та інших предметів споживання, можуть знайти більше можливостей для збільшення продажів за кордоном через глобальні онлайн-ринки, які, за прогнозами, збільшаться з 304 мільярдів доларів у 2015 році до 1 трильйона до 2020 року.

Експорт в Кореї через сайти електронної комерції становив близько 100 мільйонів доларів у 2015 році, що становить менше 0,03 відсотка від загального обсягу відвантаження товарів у країні.

Чиновники галузі говорять, що швидке прийняття рішень МСП, швидше за все, дасть їм переваги в онлайн-угодах. Але багато малих та середніх компаній все ще стикаються з різними перешкодами для збільшення експорту через Інтернет-ринки, оскільки вони не є достатньо підготовленими до маркетингу, доставки та післяпродажного обслуговування.

У зв'язку з цим уряду також необхідно посилити підтримку експорту МСП в Інтернеті, стверджують експерти.


Довідник