“Darum reiche mir nun, bis oben an von des Rheines

Warmen Bergen mit Wein reiche den Becher gefüllt!

Daß ich den Göttern zuerst und Angedenken der Helden

Trinke, der Schiffer, und dann eures, ihr Trautesten!”

“Der Wanderer” Johann Hölderlin

“Отже, дай мені зараз, о Рейне,

З теплих гір твоїх, повний келих вина!

Щоби я за Богів та Героїв випив спочатку,

І потім Кохані, за Вас!”

“Мандрівник” Йоганн Гельдерлін

Фото: “Українська мить”

Ми працюємо заради них

Фото: "Pyxabay"

Національний Цифровий План Тайваню: DIGI+

Тань Ві Куан March 27, 2018

Очікується, що індустрія ІКТ в Тайвані зросте на 3,96 відсотка в 2017 році на тлі зростаючого попиту на високотехнологічні пристрої від кінцевих користувачів - пише Тань Ві Куан. Розуміючи необхідність цифрових перетворень, Тайвань нещодавно розпочав свій 8-річний Цифровий національний план, названий DIGI+, для розвитку своєї високотехнологічної економіки та стимулювання цифрової обробки серед компаній.

eGov Innovation спілкується з керівником представництва Тайваню у Сінгапурі паном Френсісом Лян, а також доктором Цзіу Чжи-Кером, віце-прем'єр-міністром та генеральним директором Інститут Досліджень Промислових Технологій Тайваню (ІТRІ), щоб дізнатись про національну цифрову стратегію Тайваню.

 

Що таке Тайванський цифровий план нації та як він допоможе удосконалити індустрію ІКТ в Тайвані?

Містер Френсіс Лян:

Цифрова нація Тайваню та план інноваційного економічного розвитку (2017-2025 рр.), який отримав назву DIGI+, був ретельно розроблений, щоб активізувати та розширити цифрову економіку Тайваню. Його метою є збільшення пропускної здатності в Інтернеті, подолання цифрової розриву між міською та сільською областями та підвищення становища Тайваню в глобальному інформаційному секторі. Стратегічний план має на меті допомогти Тайваню досягти цифрової економіки в розмірі 6,5 трлн. доларів США (205,9 млрд. доларів США, 29,9% ВВП) і поставити країну до 10-ти найкращих у світі інформаційних технологій до 2025 року.

Уряд оголосив про те, що з 2018 р. буде виділений бюджет у розмірі 11 млрд. доларів США та 20 млрд. доларів на період з 2018 до 2025 рр. Цей бюджет спрямовується на шість стратегій розвитку: DIGI+ Infrastructure - створення інфраструктури, що сприяє цифровому інноваційному розвитку; DIGI+ Talent - вирощування цифрових експертів; DIGI+ Industry - підтримка міжгалузевих оновлень за допомогою цифрових інновацій; DIGI+ Rights - робить Тайвань країною із цифровими правами людини та суспільством відкритої мережі; DIGI+ City - що роблять міста та сільські райони розумними: DIGI+ Globalization - прискорює глобальний статус Тайваню з точки зору економіки цифрових служб.

Однією з фаз тайванського плану Digital Nation є розвиток Тайваню в технологічному центрі регіону. Щоб надати підтримку тайванським новаторам, проект Taiwan Excellence взяв участь у програмі CommunicAsia у Сінгапурі. Taiwan Excellence павільйон став можливим завдяки Раді з розвитку зовнішньої торгівлі (TAITRA), що стала платформою для приведення тайванських компаній в галузі ІКТ до регіону Південно-Східної Азії та допомогає їм наблизитись до цього зростаючого ринку.

 

Як уряди повинні працювати з новими технологіями та заохочувати інновації?

Містер Френсіс Лян:

Більше 97 відсотків економіки Тайваню складаються з малих і середніх підприємств. Це робить Тайвань чудовим прикладом, коли справа доходить до допомоги технічним стартапам та МСП. У сучасній цифровий економіці Інтернет і електронна комерція надають МСП нові операційні моделі, що підвищує швидкість та ефективність своїх бізнес-операцій.

Тайваньська ініціатива Asia-Silicon Valley перетворює Тайвань в глобальний центр техно-підприємців. Створення місцевих центрів інновацій та інкубації чи МСП, знижують бар'єри для входження, субсидії на фінансування, стипендії, що пропонуються професійним виконавцям з міжнародних ринків, є частиною ініціатив тайванського уряду, спрямованих на те, щоб провідні МСП були спрямовані на нову еру інновацій, винаходів, досліджень та розробок.

Наприклад, Тайванська програма розвитку малого бізнесу з питань інновацій (SBIR) заохочує тайванські МСП активізувати розробку нових інноваційних технологій та нових продуктів. Уряди також можуть розглянути питання про розробку платформи як державних, так і приватних технічних компаній для сприяння обміну знаннями та налагодження відносин для потенційних партнерських відносин.

У рамках своєї політики New Southbound тайванський уряд нещодавно виступив із заявою про свій намір посилити співпрацю, зокрема, з ринками країн АСЕАН, Австралії та Нової Зеландії для розвитку малого та середнього бізнесу. З досвідченим досвідом Тайваню у створенні енергійної та стійкої культури МСП, яка відіграла ключову роль у розвитку Тайваню як нації, Тайвань відроджує ініціативу МСП щодо подолання нерівності в доходах та сприяння розвитку місцевої економіки.

Наразі в Тайвані є кілька початківців, таких як AppWorks і Garage+, де підприємці можуть звернутися за фінансуванням та просуванням. Міжнародні прискорювачі, подібні 500 Startups і TechStars, активно працюють у наборі команд на Тайвані. Деякі з перспективних починаючих включають Gogoro, виробника електричних скутерів, інструмент аналізу даних Qsearch, а також програма AirSig, яка фокусується на поза-паперових світових рішеннях, і багато з них дивляться на них, щоб революціонізувати світову технологічну сцену.

З цією стартап революцією важливо, щоб уряди розглянули партнерські стосунки та підтримку починаючих компаній та малих і середніх підприємств, щоб вони не лише зробили технологічну сцену більш життєздатною, а й сприяли збільшенню темпів зростання ВВП.

 

Які цілі поставлені для тайваньської індустрії ІКТ?

Містер Френсіс Лян:

Індустрія ІКТ в Тайвані була наріжним каменем її економічного розвитку в останні кілька десятиліть. Просуваючись вперед, Тайвань робить крок далі, розвиваючи свою економіку орієнтовану на виробництво, до інтелектуальної власності та інноваційної економіки. З поштовхом від уряду до більш технологічних інновацій, більшість малих та середніх підприємств та стартапів зможуть зайняти своє місце на світовій арені технологій. Таким чином, цифрова національна промисловість Тайваню зможе забезпечити трансформаційні вдосконалення та посилення наукових досліджень та розробок.

Однією з ключових напрямків діяльності Тайваню є ініціатива Asia-Silicon Valley. Вона спрямована на створення Тайваню як центру між Азійським регіоном та Силіконовою долиною, особливо в розвитку ІКТ, і перетворення країни в глобальний центр технологічного підприємництва. Наприклад, Microsoft та Qualcomm прийняли рішення розмістити свої дослідницькі центри IoT саме тут.

Ще один цікавий момент полягає в тому, що уряд Тайваню приділяє велику увагу політиці New Southbound, в якій Тайвань прагне зміцнити свої відносини з Південною Азією та Південно-Східною Азією. Таким чином, Тайвань сприяє економічній співпраці з сусідніми країнами; ділитися і доповнювати людські ресурси; покращити якість життя в країнах-партнерах та розширити свій економічний ефект.

 

Які найцікавіші останні проекти є в Інституті Досліджень Промислових Технологій (ITRI)? На чому найближчим часом зосередиться Інститут Досліджень Промислових Технологій (ITRI)?

Доктор Цзіу: ITRI ​​представила кілька захоплюючих сучасних технологій, включаючи інтелектуальну систему зору для супутніх роботів, а також автономну бездротову систему, що дистанційно керується. Крім того, ITRI також випустила розумний детектор пестицидів із мікрооптичною інспекцією, що отримав нагороду COMPUTEX 2017 Best Choice Award. У Тайвані та Азії ITRI рекламує системне програмне забезпечення NSOS або нове покоління для технологій смартфонів. NSOS призначений для збільшення доданої вартості телефонів Android. Деякі особливості цього проекту включають: вирішення проблеми безпеки BYOD через віртуалізацію смартфонів; надання більш персоналізованих послуг шляхом точного виведення динамічних інтересів користувачів; а також пропонує більш зручний досвід використання смартфонів за допомогою програмного контролю додатків. Зокрема, технологія віртуалізації смартфонів дозволяє використовувати фізичний смартфон як кілька віртуальних смартфонів, наприклад, для використання в офісі (більш безпечний), інший для особистого використання (більш гнучкий, але менш надійний), а третій - для випробувань додатків (ризикований, але безкоштовно) Таким чином, користувач смартфона повинен мати лише один фізичний пристрій, а потім використовує його різними способами в різних контекстах, не заважаючи одне одному.


Довідник