“Darum reiche mir nun, bis oben an von des Rheines

Warmen Bergen mit Wein reiche den Becher gefüllt!

Daß ich den Göttern zuerst und Angedenken der Helden

Trinke, der Schiffer, und dann eures, ihr Trautesten!”

“Der Wanderer” Johann Hölderlin

“Отже, дай мені зараз, о Рейне,

З теплих гір твоїх, повний келих вина!

Щоби я за Богів та Героїв випив спочатку,

І потім Кохані, за Вас!”

“Мандрівник” Йоганн Гельдерлін

Фото: “Українська мить”

Ми працюємо заради них

Фото: “Pixabay”

Маркетингові тенденції МСП

Роберт Ален Nov. 4, 2017

Звіт показує основні тенденції малого та середнього бізнесу, необхідні для використання в цьому році.

Малі підприємства зараз мають більше можливостей для маркетингу, ніж коли-небудь раніше. Низькі бар'єри для входу на автоматизацію маркетингу та соціальні медіа-платформи надають величезні можливості для малих підприємств, але це також означає збільшення складності та збільшення кількості каналів, - пише Роберт Ален. Це може бути великою проблемою для невеликих відділів маркетингу, які можуть швидко потрапити в оману.

Щоб дати уявлення про масштаби проблеми, лише в минулому році кількість компаній з маркетингових технологій зросла вдвічі з приблизно 2000 до 4000. У нашій інфографіці інструментів цифрового маркетингу ми визначили 35 категорій. Це означає, що у вас є більше варіантів і безлічі чудових нових інструментів, але це також означає, що існує вдвічі більша кількість рішень, з якими вам треба розібратися. Як ти дізнаєшся, які інструменти вам потрібні і які зайві?

Розуміння тенденцій ключових методів маркетингу для малих підприємств буде мати вирішальне значення для вашого успіху в 2017 році. У доповіді Infusionsoft і Leadpages опитано понад 1000 власників малого бізнесу, щоб знайти наші цілі, пріоритети, проблеми та тактику. Ця інформація є безцінною для малого бізнесу, оскільки вона дає змогу порівняти, де ви знаходитесь, і подивитися, як можна покращити.

Цілі МСП для цифрового маркетингу

Більше половини МСП, оцінених у цьому останньому дослідженні, стверджують, що керування продажами - це ключова мета для їх цифрового маркетингу. Дивно, що більше 1-го з 5-ти не збираються використовувати цифровий маркетинг взагалі, що, безсумнівно, приведе до втратити величезної кількості потенційних клієнтів у всіх, крім окремих галузей. Зрештою, навіть Luddites United має сторінку Facebook.

На графіку: Цілі МСП

Основні напрямки цифрового маркетингу для МСП

На питання, на які маркетингові канали ви плануєте виділити більше бюджету на наступний рік, більшість малих і середніх підприємств повідомили про збільшення інвестицій на свої веб-сайти та соціальні мережі. Ми не можемо нехтувати це, оскільки це ключові сфери, які можуть сприяти зростанню. Проте ми неодноразово помічали, що маркетинг електронної пошти сприяє найбільшій рентабельності цифрових маркетингових каналів. Тому ми вважаємо, що це може бути мудрим для трьох чвертей МСП, які не планують збільшувати свої бюджети маркетингу електронної пошти, щоб переглянути їх.

На графіку: Цифрові пріоритети МСП

Основні проблеми для МСП у 2016 році

На питання, яка їхня велика проблема з цифровим маркетингом, МСП дали різноманітний набір відповідей, що говорить про те, що в багатьох областях існують проблеми. Найгострішою проблемою стало перетворення лідів (зацікавлених товаром/послугою) на клієнтів, які генерують веб-трафік та перетворюють веб-трафік на потенційних клієнтів. Це дозволяє зрозуміти, що МСП потребують плану, який охоплює всю послідовність маркетингу, що допомагає заповнити послідовність трафіком, взаємодіяти з цим трафіком і потім перетворити його на продаж. Кожен з десяти говорить, що у них виникла проблема із збереженням споживачів. Це саме те, що робить система Smart Insights RACE, допомагаючи стратегії вашого плану збільшити вашу здатність досягти (залучити веб-трафік), interAct (перетворити трафік у потенційних клієнтів), перетворити та задіяти (зберегти клієнтів).

На графіку: проблеми цифрового маркетингу для МСП

МСП повинні краще використовувати аналітику

На питання, чи ефективні маркетингові зусилля, 48% опитаних сказали, що не знають. Це означає, що малі підприємства повинні набагато краще користуватись своїми даними аналітики, щоб зрозуміти вартість різних каналів і моделі, де вони отримують свій дохід. Якщо ви не знаєте, які канали виконуються найбільш ефективно, ви будете приймати помилкові рішення щодо того, де інвестувати свої ресурси, і не зможете зростати швидко.

На графіку: вимірювання ефективності маркетингу МСП

Бажані маркетингові канали для малого бізнесу

Знаючи, які маркетингові канали ефективні для малих підприємств, це зможе допомогти вам орієнтуватися на свої ресурси та орієнтувати свої зусилля на решту секторів. Більше 70% малих та малих підприємств створили веб-сайти, а соціальна мережа та цифрова реклама були другою за звичайною формою цифрового маркетингу. Електронний маркетинг посідав третє місце, яке ми пропонуємо МСП розглянути, чи вони ще не використовують його, завдяки своїм послідовним досягненням рентабельності інвестицій.

На графіку: канали для маркетингу МСП

Висновок

Ми бачили, що малі підприємства дуже часто втрачають великі можливості. Більшість не використовують маркетинг електронної пошти, що може стати чудовим способом подолати найбільшу проблему: перетворити лідів в потенційних клієнтів. Занадто багато неефективно оцінюють ефективність їхнього маркетингу, а деякі не використовують цифрові технології. Це призводить до втрат величезних можливостей. Рівень цифрового маркетингу - це умови та засоби, коли вперше МСП зможуть конкурувати з більшими гравцями. МСП повинні скористатися моментом і планувати, максимально використовуючи його.

Якщо ви хочете отримати більше інформації про маркетинг МСП/МСБ, ви можете завантажити повний звіт Infusionsoft про Маркетингові тенденції у сфері малого бізнесу. Детальніші практичні вказівки дивіться у нашому Повному посібнику з цифрового маркетингу для стартапів та малого бізнесу.


Довідник